Фандъкова: Моята сила е работата, докато на моята опонентка е говоренeто

Имам много ясни ценности, които не съм променяла през съзнателния си живот и нямам никакви намерения да го правя, независимо за каква позиция кандидатствам

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"Най-важното е какво очаква и от какво има нужда София. Аз предлагам да се завършат стратегическите проекти на града. София се нуждае от много последователност и конкретни проекти. Тук говоря за чистотата на въздуха, инфраструктурните проекти и разбира се реформи в администрацията, за да облекчим гражданите", заяви Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на ГЕРБ по време на дебат с кандидата за кмет Мая Манолова по Канал 3.

"Качеството на въздуха е най-важният проблем, но и най-трудно се решава, защото това не става само с една мярка. Взели сме редица мерки - станции за следене на въздуха и ранно предупреждение, ограничаване на трафика. Друга тежка е "Топлофикация", която също е свързана с качеството на въздуха. "Топлофикация" продължава да трупа задължения. Ние в момента водим преговори за намаляване на цената на гориво и подобряване на договора. "Топлофикация" се нуждае и от инвестиции в нови мощности. Столична община разчита на Европейската банка за възстановяване и развитие, която да консултира целия процес. Подготвили сме и решение за процедура за избор на външен мениджмънт", коментира Фандъкова.

"Най-важното е да променим общия устройствен план на града. Това го правим заедно с гражданите. Изготвили сме споделена визия за повече паркове, градинки, зелени площи и спиране на презастрояването. Категорична съм, че всички обществени поръчки са видими на сайта на Столична община", заяви Йорданка Фандъкова.

"Най-важното е от какво има нужда София – да ускорим промяната с опит, професионализъм и конкретни решения.  Да завършим стратегическите проекти – околовръстния път, метрото и връзките към околовръстен път. Кварталите, въздухът и чистотата на въздуха също. София е един от градовете, които привличат големи инвеститори, имаме големия шанс да привлече голям технологичен инвеститор", изтъкна Йорданка Фандъкова.

"За съжаление отново чуваме тежки и необосновани обвинения, но явно г-жа Мая Манолова е решила да води такъв тип кампания и аз я разбирам. Кметът не избира фирмите. Това става по ясен и прозрачен начин, като винаги в този процес участват и общински съветници от партията на г-жа Манолова - БСП", отговори Фандъкова и нарече "тежка лъжа" твърдението на Манолова, че "парите на софиянци се пилеят".

"Аз имам дълъг и последователен управленски опит. Хората в моя екип си имат имена и лица. София е готова за промяна на приоритети си. В листата за общински съветници сме утвърдили изключително познати лица, които са професионалисти в своите области. Аз съм част от ръководството на ГЕРБ и винаги съм участвала в подреждането на листите. Нашата листа позволява да се работи веднага и бързо по най-големите проблеми на града", каза още Фандъкова.

"Задължително е да надграждаме постигнатото. Трябва да продължим и промяната, която започнахме ние. Моята сила е работата, докато на моята опонентка е говореното. Не се притеснявам от въпросите. Не се гордея с всеки един ден в общината, но със сигурност не се срамувам от нито един ден", заяви Фандъкова.

"София има нужда от промяна и сериозна работа. Отворихме общината за гражданите, иновациите, културата и спорта. Най-важни в София са хората, които трябва да пазят духа на града", убедена е тя.

Запитана дали евентуален неин успех на Местни избори 2019 би гарантирал довършването на третия мандат на Бойко Борисов, Фандъкова отговори:

"Не мисля. Изборите за кмет са мажоритарни. Аз съм се явявала три пъти на такива избори с лицето си, с това, което правя, с плановете и проектите.

Правя го и в тази кампания. Да, аз имам много ясна политическа ориентация. Имам много ясни ценности, които не съм променяла през съзнателния си живот и нямам никакви намерения да го правя, независимо за каква позиция кандидатствам. Кандидатствам ясно за позицията кмет на София. София е градът и каузата, която мен ме интересува и съм работила за нея цял живот. Стоя като мажоритарен кандидат, отделно зад мен стои и се надявам с мен да работят и кандидатите за ГЕРБ и СДС. Имам много ясен профил", подчерта Фандъкова.