Калин Крулев: Ще освободим София от паметника на окупатора – Червената армия

Обещаваме битка срещу високата престъпност, корупцията и ниския стандарт на живот, казва пред Faktor.bg кандидатът за общински съветник

Калин Крулев

Калин Крулев

Интервю на Валя Блажева

- Г-н Крулев, кандидат сте в листата на местна коалиция НФСБ и БДС Радикали за изборите за общински съветници в София. Представете се.

- Казвам се Калин Димитров Крулев, роден съм през 1970 г. в гр. Ябланица. Завърших съм гимназия в родния си град, а от 1988 година съм в София, където през 1993 година завърших Техническия университет, специалност Инженер електроника и автоматика. Семеен съм и имам две деца. Мениджър съм в сферата на производство на комуникационна техника. Основател съм на "Национално Консервативно Сдружение ДЕСЕН ПРОФИЛ" през 2017 година. От 2018 година съм член на ПП "Общество за Нова България", като февруари 2019 ме избраха за председател на Председателския съвет на партията.

- Как приехте да станете част от листата на коалицията НФСБ – БДС Радикали за София?

- След като получихме отказ от ЦИК за регистрация на ПП Общество за Нова България за изборите, с нас се свърза г-н Цветан Манчев, председател на ПП БДС Радикали. Личното ни познанство и близки идеологически позиции, както и взаимното доверие, което сме изградили с водача на листата и кандидат за столичен кмет Стефан Иванов от Движение Демократично Действие ме мотивираха да приема предложението, за да направим заедно София по-модерно и уютно място за живеене.

- Вашата визия за София?

- Много са проблемите на София и е факт, че управлението като Общински съвет и кметска управа не успяха да ги решат. Дори в голяма степен има проблеми, които се задълбочиха до нива на кризи. Презастрояване, намаляване на паркове и зелени зони, липса на достатъчно паркоместа, натоварен автомобилен трафик и задръствания в централната част на града и основните артерии, влошена инфраструктура - пешеходни зони, велоалеи, пътна настилка... София е една от столиците в Европа с най - мръсен въздух, висока престъпност, корупция и нисък стандарт на живот. Повече от десет години проблемът с недостига на места в общинските детски градини не е решен. Проблем с определени райони на столицата, които са си откровени гета... Проблеми, които не могат да бъдат отлагани!

- Имате ли акцент, който ви различава от останалите кандидати за общински съветник?

- Насоката на моята обществена и политическа активност е изключително срещу корупцията, проблемите в съдебната система, несвободата на медиите. Според мен и моите съратници в ПП ОНБ причината е липсата на ефективна декомунизация, непроведения истински прочит на новата ни история, зависимостите в политика, икономика, медии от среди, провеждали престъпния комунистически режим в България. Да не забравяме и стърчащия в центъра срамен мемориал на окупаторска армия, който ще бъде премахнат и след обществено обсъждане паркът ще бъде преобразен с паметник на великите български владетели и личности. Имаме решения за всеки проблем и сме в отворена дискусия с всички граждани за оптимизиране на тези решения. За да можем да направим нашата програма действителност, очаквам Вашата подкрепа като кандидат за общински съветник - номер 69 в бюлетината, преференциален номер 114.