Корнелия Маринова: Опонентите ни от БСП за пореден път се крият от дебат за бъдещето на Ловеч

Исках да задам на г-жа Банкова важни въпроси за бъдещето на общината, както от експертен, така и от морален характер

Корнелия Маринова

Корнелия Маринова

Скъпи ловчалии,
На 29.10.2019 г., получих покана от Нова телевизия
за участие в дебат „За бъдещето на Ловеч“, където да се изправя срещу кандидата на БСП, с който отиваме на балотаж и да изложим нашите визии за Ловеч.
Водена от разбирането, че дебатът е борба на идеи и че ловчалии имат право да направят информиран избор кого да подкрепят на балотажа на 03.11.2019 г., веднага приех поканата. Вчера в 20:00 ч. аз и екипът ми нямаме потвърждение, че кандидатката на БСП е приела да участва в дебата. Това означава, че или Нова телевизия се е отказала от намерението си да проведе дебата, в което дълбоко се съмнявам, или нашите опоненти от БСП за пореден път се крият осъзнавайки
както слабостта на собствения си кандидат, така и пълната липса на програма и визия, която да представят. В случая наблюдаваме интересен парадокс – през цялата кампания кандидатката на БСП твърдеше, че е „граждански кандидат“ и се стремеше да се разграничи от партията, която я издига за кмет. В момента явно ситуацията претърпява обрат и вече „партията майка“ не желае да показва кандидата си публично.
Очевидно е, че да чакаме повече отговор от БСП е несериозно.
В този дебат исках да задам на г-жа Банкова важни въпроси за бъдещето на Ловеч както от експертен, така и от морален характер. Кметският пост не е привилегия - той е отговорност, а тази отговорност може да бъде носена само с безукорен морал и високо вдигната глава. Уви!
Аз знам, че за бъдещето на Ловеч човек трябва да има програма, професионализъм, екип, но най-важното е да има сърце, защото Ловеч е всеки ловчалия!