Красимир Момчев: Спасението за България е връщането към християнските ценности

Християнството е основа на българската идентичност, а това е повод за гордост на нашия народ и държава, казва кандидатът за общински съветник в Бургас

Интервю на Надежда Желева

- Господин Момчев, вие сте бил народен представител. Защо сега участвате в местните избори в Бургас?

- През последните години се явиха тенденции, които според мен са негативни и ме мотивираха за участието ми в местните избори. Ще се опитам да обясня по-подробно някои от тях. Например Стратегията за детето беше уж спряна след протести по повод промените в Закона за закрила на детето. Нашите управляващи твърдят, че Стратегията за детето днес няма. Да, тя наистина беше спряна, но в законодателството се вкараха нови актове, които бяха изцяло свързани с нея. Най-големият проблем си остава - намесата на държавата в семейството, изземване на функцията на родителя в полза на държавата, приравняване на родителя до обслужващия персонал на детето, разрушаване авторитета и връзките в семейството. Не по-малък проблем е насилствената промяна на фундаменталните християнски ценности, утвърждавали се с хилядолетия. Проблемът е, че ни разрешават да отглеждаме децата си само физически, без право да ги възпитаваме в християнските ценности и морал, според собствената си  съвест, както повелява Библията. Предвижда се ранно сексуално образование и възпитание без съгласие на родителите. Има страни, където непълнолетни младежи си сменят пола без знанието на родителите. Въвежда се без всенародно обсъждане на чужди практики за намеса в семейните дела и дори отнемане на деца по анонимен донос! Аз имам 5-годишен син и желая той да израсне в християнска държава, с християнско възпитание.

- Но как ще постигнете тези цели чрез местната власт?

- За да постигнем запазването на Християнска България, за да прекратим демографската криза, трябва да дадем отпор на всички нива! На общинско ниво има достатъчно много възможности да се вземат  правилни решения в областта на образованието, възпитанието и отглеждането на децата. Трябва да се забрани хомосексуалната пропаганда във всичките и форми – например провеждането на гей паради. Вместо да вървим след събитията и да протестираме, по-добре е хора, които мислят както мнозинството от българския народ да се включат в управлението.
Демокрацията е управление на мнозинството. Днешната ситуация, при която малцинствата се налагат и принуждават мнозинството да се примирява и приема несъвместими с Вярата и морала си действия не е Демокрация, а нарушаване на религиозната свобода и противоречи на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи: чл.9 т.1. Βсеки има право на свобода на мисълта, съвестта и религията; това право включва свободата на всеки да променя своята религия или убеждения и свободата да изповядва своята религия или убеждения индивидуално или колективно, публично или в частен кръг, чрез богослужение, преподаване, практикуване и спазване на ритуали. 
Дори тоталитарните комунистическите режими не нарушаваха тези принципи, които се отнасяха до семейството, възпитанието и отглеждането на децата. Майките си бяха майки, а бащите - бащи! Опитваха се да спрат младото поколение да ходи на църква, но не и да го отнемат от родителите! 

- Смятате, че връщането към Християнските ценности ще реши всички проблеми?

- От нашата столица София – тогава Сердика започва промяната на света от езически в християнски! Защото първият едикт, който спира гоненията на християните е подписан през 311г. в Сердика и е известен като сердикийски едикт! Вторият едикт – миланския, с който се дава пълноправие на християнската вяра е подписан от Константин Велики, израснал и възпитан в Сердика. По нашите земи Римската империя се превръща в християнска, защото местното население – нашите предци са приели вярата директно от св. апостолите Павел и Андрей Първозвани! Климент Римски – четвъртият папа след св. апостол Петър е бил епископ на Сердика. В четвърти век голяма част от римския елит са тайни християни! И това довежда до обръщането на империята! Виждате, че християнството не е чуждо, а е основа на българската идентичност. Това, което припомням е повод за гордост на нашия народ и държава!
Войната срещу Християнството – последният ѝ етап е започнал преди повече от 200 години – през 1789 година чрез избиването на повече от 40 000 християнски католически свещеници и още толкова християнски благородници по времето на „Френската революция“. От тази революция започва отделянето на Християнската църква от държавата, т.е. прекратяването на Християнското влияние върху държавата, което днес води до унищожаването на Християнския обществен морал. Може да не си даваме сметка, но Европейските ценности са всъщност Християнски ценности. 
Девизът „Свобода, равенство, братство“ под който е работила гилотината е съкратен вариант на българския т.н. „богомилски“ девиз „Свобода, равенство, братство чрез Христовата любов“, но докато оригинала акцентира на божествената любов, съкратеният вариант експлоатира човешките мечти, за да унищожи Християнството. През 20 век Хитлер унищожи и вкара в лагерите хиляди християнски свещеници. През периода 1917 – 1989 година комунистическите партии на Съветския съюз и Източна Европа приеха идеологията на агресивния атеизъм и бяха репресирани  Християнските църкви от всички деноминации – православни, протестанти и католици. Християнските свещеници бяха арестувани, съдени по изфабрикувани обвинения и хвърлени в затворите, а някои от тях бяха убити без съд и присъда. 
Днес настъпва нова агресивна идеология – глобалния либерализъм, който налага исканията на малцинствата, които са в разрез с Християнския морал на мнозинството. В Европа Християнските църкви са принудени да извършват хомосексуални бракосъчетания пред амвоните, независимо от техните разбирания и принципи на вярата. Независимо от ясните текстове в Библията. През 1871 година под ръководството на Петко Рачев Славейков е направен превод на Библията на съвременен български език. Петко Рачев Славейков е измислил думата „мъжеложец“, за да не включи в Свещеното писание простонародния синоним, който е имал много негативно звучене. 
Атеизмът се представя като форма на модерния стил. За вярващите хора е много трудно да намерят политическа реакция срещу нормите и политиките, които им се налагат. Т.н. неолиберализъм започва да става всеобхватна идеология на обществото. Атеизмът става отново норма на поведение в управленските механизми. Тук местната власт има голяма роля. Все пак тя е най-близко до хората, на които се налагат неприемливи модели. Модели, които не са според техните желания и виждания. Например може да се въведе вероучение на местно ниво. По отношение на подкрепата на местни инициативи, медиите са длъжници. 

- Какво ви е отношението към ратификацията на Истанбулската конвенция?


- Ако днес отворите сайта на Народното събрание, още на първата страница ще видите:
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00 
Което означава, че сега управляващите не са се отказали от приемането на Истанбулската конвенция, независимо от мнението на по-голямата част от народа. 
Текстовете на чл. 3, т. 8 и чл. 4, т. 3 от конвенцията ще наложат в българското законодателство да бъдат дадени легални определения на понятията „социален пол“ и „полова идентичност“, което е нежелано, тъй като това е „пол по избор“. Ратификацията на Истанбулската конвенция би направила възможно един биологичен мъж да се самоопредели като жена и така да сключи брак с друг биологичен мъж, което би било еднополов брак, което противоречи на българската Конституция. Освен това пола „жена“ и свързаните с него специални разпоредби и привилегии ще бъдат достъпни за биологични мъже, например биологичните жени ще са принудени да се съревновават с трансджендър спортисти с мъжки рожден телесен пол.
От друга страна във доклада, който е неразделна част от конвенцията, се въвежда „джендър“ идеологията и се предоставя контрола на възпитанието на децата на наднационална експертна група (GREVIO), която има имунитет и не подлежи на български контрол. Не случайно тези разпоредби са поставени в доклада, а не в основната част на конвенцията. Днес управляващите твърдят, че в  конвенцията нямало някакви конкретни текстове. И са прави, защото важните текстове са в доклада. Между другото при първия опит за ратификация в нашето народно събрание на депутатите беше раздаден превод на  конвенцията без доклада... За мен това беше опит за манипулация на цялото народно събрание. Точно заради опитите да се прокара  Истанбулската конвенция на тъмно, този изключително важен за бъдещето на страната ни документ трябва да се ратифицира чрез референдум! Защото не изключвам възможността антихристиянските сили да се опитат да променят Конституцията на Р. България поради противоречието и с Истанбулската конвенция. Едно от нещата, които най-много харесвам в нашата Конституция, е че дефинира ясно семейството така: „Чл.46.(1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена.“ 
За съжаление в  Конституцията ни няма дума с корен „христ“...

krasimir_momchev.jpg