Й. Фандъкова: Манолова има проблем не с въпросите, а с отговорите

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"София се развива динамично и този въпрос се разширява непрекъснато. Продължаваме строителството на метрото заедно с довеждащия транспорт - това е изключително важна задача. Разбира се, довършването на Околовръстния път, 80% от него завършихме. Вътрешните рингове - освен "Тодор Каблешков" - "Филип Кутев", пробивите на "Пенчо Славейков" и "Данаил Николаев" и връзките със северните територии, по които вече работим", каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ и СДС за кмет на София в предизборен дебат с още четирима кандидати за кмет на столицата.

"Чистотата на въздуха е най-важната тема. Всички кандидати за кмет припознаха мерките, по които ние вече работим. До края на годината ще е готова общинската система за мониторинг на въздуха с 22 сензорни станции и мобилно приложение, което ще информира софиянци в реално време за чистотата на въздуха.

Другата мярка е по-добър, бърз и удобен градски транспорт.

Подменяме уредите на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на твърдо битово гориво.

Много е важно и развитието на зелената система.

Настоявам парламентът да приеме предложението ми за инкриминиране на нерегламентираното горене на отпадъци, защото налагането само на глоби не решава проблема", коментира тя.

"Аз съм кметът, който е налагал най-високите финансови санкции  на всички фирми, които ремонтират в София, важно е, че проблеми има, установени са и има предложеиня и решения на това. Трябва за има промяна в структурата на работата на самата община - проектът, през строителството до контрола да бъдат на едно място в Общината", заяви Фандъкова.

"Всички договори на Столичната община са публични и могат да се видят, там могат да се видят и сроковете и санкциите", обясни тя.

"Това, което правим и сме направили е да строим детски градини, построили сме 100 детски градини, но строим и училища, това никой не го говори в тази кампания, но трябва да се строят и училища", обясни Йорданка Фандъкова на въпрос за броя на детските градини.

Йорданка Фандъкова се отказа от правото си да зададе въпрос на Мая Манолова.

"В тази кампания тя задава въпроси, но има проблем да изслушва отговорите", обясни кандидатката на ГЕРБ и СДС.