Й. Фандъкова припомни "Костинброд": Тайните сценаристи на Манолова явно не могат да измислят нещо друго

Имам чувството, че е готова да оглави протест срещу самата себе си само и само да спечели изборите, коментира Фандъкова

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"ГЕРБ и СДС отново са първа политическа сила, а две трети от гласовете бяха дадени за партиите от десния спектър", заяви пред бТВ кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ/СДС.

"Изборите са силно мажоритарни, очакването ми е хората да подкрепят развитието на София, те не биха искали столицата да изпадне в експерименти и хаос", добави тя.

Тя припомни, че още в изборната нощ е заявила, че ще проведе разговори с партиите за политиките на града.

"Не съм отишла да се пазаря, да раздавам постове, отидох явно, а не скришно. Има сфери, в които с "Демократична България" имаме общи виждания, техните симпатизанти заслужават уважение и внимание", каза Фандъкова.

"Аз никога не съм сменяла цветовете и убежденията си, никога не съм се крила, че съм гласувала за десни програми и платформи. Ние сме политици и трябва да са ясни тези неща. Няма лошо да казваш: "Аз, аз, аз", но в града трябва да има и екип, "ние". Но това е странно, когато си бил острието на БСП да се откажеш от това, което си бил, да твърдиш, че ти си промяната", коментира Фандъкова.

Тя обясни, че предложението за дебат с Манолова е било дебатът да се случи пред всички медии, с екипите, защото само след месец кметът на София ще трябва да предложи бюджета на столицата.

"Зададох много въпроси, Но не получих отговор", подчерта Фандъкова.

"Цялата кампания госпожа Манолова направи с внушения и лъжи. Човек, който е свикнал да мисли в определени схеми и модели, колкото и да се представя за промяна, не може да излезе от кожата си. София не може да се купи, не може да се спечели с купен вот. Четвърти път съм изправена пред хората на София, аз избори не купувам", категорична беше тя.

"Спомнете си изборите през 2013 година по фалшив сигнал на госпожа Манолова се задейства прокуратурата, а съдът доказа, че сигналът е фалшив. Тайните сценаристи на госпожа Манолова явно не могат да измислят нещо друго", заяви Фандъкова и призова Манолова да предаде на прокуратурата сигналите, ако има такива.

"Имам чувството, че е готова да оглави протест срещу самата себе си само и само да спечели изборите", коментира Фандъкова.

Тя призова за подкрепа за кандидатите на ГЕРБ, за да продължи развитието на София.