Мартин Димитров: Трябва нова КЗК, само тя може да се намеси срещу спекулата

Мартин Димитров

Мартин Димитров

"Войната е истинската причина за поскъпването на енергоресурсите. Има проблеми с конкуренция на редица стоки, в тези сектори няма истинска конкуренция. Има една единствена институция, която трябва да се намеси в тази ситуация", коментира пред бТВ кандидатът за народен представител от ПП-ДБ Мартин Димитров.

През 2020 и 2021 година знаете ли колко проверки на място е направила КЗК", попита Мартин Димитров и отговори: "Една".

"На практика в този период не е имало кой да следи има ли картели, има ли договаряне на цените и т.н. И вместо да ги сменят им удължиха мандата с две години", заяви той.

По думите му, трябва да бъде избрана КЗК, която "да погне и да налага убийствени глоби, каквито има правомощията да налага".

Мартин Димитров обясни, че проблемът с поскъпването няма да се реши с ценови тавани, информационни кампании и сайтове, в които да се обявяват цени.

"Само КЗК може да се намеси в този процес", повтори той.

"Три милиарда платихме да проект, който обслужва само интересите на Москва, да заобиколи Украйна. Каква е българската полза? Аз попитах и за първата година приходите са много по-малко отколкото ни обещаваха", коментира той строителството на "Турски поток". 

Димитров не се съгласи с твърдението, че България печели стотици милиони от транзита.

Той припомни, че 10 години е питал "какво става с газовата връзка".

"В програмата ни има изискване за 3% бюджетен дефицит, което означава гаранция за дясно-центристко управление. Приоритет са ни еврозоната и Шенген", каза той и обвини ГЕРБ, че са саботирали приемането на законите за еврозоната.

2023-04-02_Izbori.jpg