Да запазим паметта за жертвите на комунистическия режим

Групата на "Да, България" се поклони на лагера Белене

Групата на "Да, България" се поклони на лагера Белене

Ивайло Мирчев, кандидат за депутат от ПП-ДБ

Всяка година на този ден сме в Белене, за да запазим паметта за жертвите на комунистическия режим. Бясната скорост, с която се променя съвременният свят, носи напредък, но носи и забрава. Твърде лесно е споменът за престъпленията на комунизма да потъне в миналото, затрупан от темите на настоящето. А не бива. Защото забравените грешки много лесно могат да бъдат повторени, а всяка епоха има своите демони и своите слепи петна.

Виждаме как путиновият режим прави всичко възможно да подкопае демократичните основи на днешна Европа. Пропагандата на Кремъл работи неуморно и, уви, доста ефективно във всички държави от бившия “Източен блок” - през тролски фабрики, през създадени за целта “медии”, през услужливи партии, чийто бизнес, прощавайте за цинизма, но тази е думата - чийто бизнес е да продават омраза към Европа, страх от бъдещето и преклонение пред “твърдата ръка” на един диктатор.

Не можем да оставим тази зараза да се вихри необезпокоявана из страната ни, да ни отдалечава от Европа и да ни дърпа в орбитата на Кремъл. България няма път назад към срамното и трагично минало на тоталитарните режими. Затова днес е важно да пазим спомена за грешките от миналото и да внимаваме в изборите, които правим за бъдещето. На 9-и юни можете да изберете посоката - назад и на Изток, или с номер #14 напред към една нормална, свободна, просперираща България с европейско бъдеще.