Спас Гърневски: Тандемът Борисов и адв. Георги Георгиев са чест за листата на ГЕРБ-СДС под тепетата

В най-старият жив град в Европа важи римското неписано правило: „Обичаните от народа си сенатори са пожизнени и за тях промени няма!“, казва бившият народен представител и кмет на Пловдив

Спас Гърневски

Спас Гърневски

Интервю на Мария Канова

Г-н Гърневски,  изключително взискателните избиратели на ГЕРБ в Синята столица на демокрацията – Пловдив получиха силно обновена листа за изборите за национален парламент на 9 юни. Да, Бойко Борисов  отново е водач но след него в челото са подредени изцяло нови лица.  Как да разчетем политически този знак?

– Това означава единствено, че ГЕРБ под тепетата е в отлична кондиция и лансира кадрите си за различните нива на управление според  предстоящите предизвикателства на политическите отговорности изправени пред партията. Трябва да Ви заявя, че ГЕРБ Пловдив разполага с невероятен арсенал от подготвени и можещи кандидатури за всички нива. За това и няма да видите  лица  с години на едни и същи позиции. И точно в това е силата на ГЕРБ. В един момент в решителните местни избори, наглед  уж  по-умереният ни кандидат за градоначалник  Константин Димитров, благодарение на великолепната си работа като кмет и то цели два мандата в район Тракия помете самозваните си опоненти.

Но Бойко Борисов отново е начело на пловдивската листа. За него промяна няма ли?

Пловдив е най старият жив град в Европа. В този град още от римско време е останало неписано правило:
„Обичаните  от народа си сенатори са пожизнени и за тях промени няма!“

Кои са външните лица за ГЕРБ?

На практика няма такива. На второ място след г-н Борисов е едно от светилата на пловдивската култура проф. Дженева. Тя освен преподавател в АМТИ е и главен художествен ръководител на легендарния ансамбъл „ Тракия“. 
И на тези избори по-стара традиция в листата отново намират мястото си  представители на гражданската квота. Под номер 11 в пловдивската листа този път е предпочетена г-жа Веселина Ботева .
Веселина Ботева е била експерт и ръководител в Агенцията за социално подпомагане (1999 –2012). От 2012 до момента е директор на дирекция „Социална политика“ към Община, с личен принос за развитие на социалните услуги в нея чрез активно партньорство с държавни структури и неправителствени организации.  Обучител и супервайзър на общини и доставчици на социални услуги по управление и предоставяне на услугите.
Завършила е Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Социални дейности и мениджмънт“; Стопанска академия „Д. Ценов” – Свищов – „Счетоводство на финансови и нефинансови институции“; Медицински университет – Пловдив – „Здравен мениджмънт“ Има множество специализации в страната и чужбина в сферата на социалните услуги и социалното предприемачество.

Новото лице в пловдивската листа е познатият на всички ни Георги Георгиев- бившият председател на столичния местен парламент и днешен негов зам. председател. 
Този млад и изключително ерудиран кадър на ГЕРБ е с професионална визитка:
Адвокат  към Софийска адвокатска колегия, ръководи една от големите адвокатски кантори, преподавател по търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и доктор  по право в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирал  международно търговско право – магистратура в King’s College London. 
Да, млад човек е, но и той още носи в сърцето си ехото от тежките мълнии поразявали дните на родът му по-време на комунистическия режим в престъпните им концлагери…
С огромен опит е на бивш председател и днешен зам. шеф на Столичния парламент. Както скромно казва:  Решихме над 100 изключително важни проблема на софиянци…
Като имаме пред вид, че проблемите на София и Пловдив са от сходно национално отговорно и законодателно естество  присъствието на ерудиран, почтен  и високо-отговорен политик заклел се в защита и на Пловдивските интереси ще бъде изключително важно за преодоляване на бъдещи основополагащи предизвикателства и в столицата и под тепетата.

Като многократен участник в демократичните победи в Пловдив какъв съвет ще дадете на сините привърженици за поведението им в последната седмица преди решителният им вот за европейското бъдеще на децата ни ?

Разум, хладнокръвие, откровена  беседа с близки и приятели и решителен глас в името на Европейска България на хубавата лятна дата 9 юни 2024 г.