Израелската армия е извършила "целенасочен рейд" в Газа с изтребители и дронове

Предишната нощ армията проведе подобна сухопътна операция с използване на танкове и пехота

Снимка: архив

Снимка: архив

Израелската армия заяви, че нейните сухопътни сили, подкрепени от изтребители и дронове, са извършили "целенасочен рейд" в Газа през изминалото денонощие, предаде АФП.

"През последното денонощие сухопътните сили на ЦАХАЛ, придружени от изтребители на ЦАХАЛ и безпилотни летателни апарати, извършиха допълнителен целенасочен рейд в централната част на ивицата Газа", се казва в изявление на армията. "ЦАХАЛ идентифицираха и поразиха множество терористични цели, включително площадки за изстрелване на противотанкови ракети, военни командни и контролни центрове, както и терористи на Хамас", се казва в него, като се уточнява, че войските "са напуснали района в края на дейността".

Черно-бели кадри, публикувани от военните, показаха колона от бронирани машини, докато гъст облак прах се издига в небето след ударите.

Предишната нощ армията проведе подобна сухопътна операция с използване на танкове и пехота в северната част на палестинската територия.

Последните нахлувания се случиха, след като министър-председателят Бенямин Нетаняху повтори по-рано тази седмица, че Израел се "подготвя за сухопътна офанзива".

Смъртните случаи в Газа са най-високите, откакто Израел едностранно се изтегли от палестинската територия през 2005 г.