Израелски министър към войниците в Газа: Скоро ще видите палестинския анклав отвътре

„Хамас” и Израел продължават да си разменят удари, вероятно скоро ще започне сухопътната операция срещу терористите

На терен израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред войниците, събрани на границата с Газа, че предстои скоро да видят палестинския анклав отвътре. Това може да означава, че очакваната сухопътна операция срещу групировката „Хамас” наближава, предава Нова ТВ. Малко след изявлението на Галант израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видеозапис, в който се среща с войници близо до границата и обещава победа.

Междувременно „Хамас” и Израел продължават да си разменят удари. Сирените за въздушна тревога бяха задействани снощи в Тел Авив и други градове в централната част на Израел. Засилват се и опасенията от разрастване на конфликта. Три крилати ракети, които вероятно са насочени към Израел, са били изстреляни от близки до Иран групировки в Йемен.

„Екипажът на разрушителя с управляеми ракети USS Carney, действащ в северната част на Червено море, свали три крилати ракети и няколко безпилотни самолета, изстреляни от силите на хутите в Йемен. Това действие беше демонстрация на интегрираната противовъздушна и противоракетна отбрана, която изградихме в Близкия изток и която сме готови да използваме винаги, когато е необходимо, за да защитим нашите партньори и нашите интереси в този важен регион”, заяви говорителят на Пентагона Пат Райдър.