Калина Константинова: Български пощи са били оставени на самотек, генерирали са загуби от 13 млн. лева

Калина Константинова

Калина Константинова

Добре планирана хакерска атака, която засегна много сериозно пощите. Доста време ще трябва да бъде възстановена системата на Български пощи (БП). Това заяви в студиото на БНТ вицепремиерът Калина Константинова. 

В момента се пишат доклади как се е случило всичко, предстои да направим равносметка как се е случило по дни и последователност. Когато имаме пълната информация – от ГДБОП, ДАНС, министерство на електронното управление, ще направим своите заключения и ще предприемем необходимите действия, посочи още тя.

Константинова обясни, че вече е поискала оставката на ръководството на Български пощи, защото те са пример за  занемаряване на едно дружество заради лошо отношение от страна на държавата и лоши управленски решения. Те са направили това дружество много уязвимо.

Това дружество е на 13 млн. лева загуба, а е трябвало да излезе на печалба от 100 000 лева. Освен това БП нямат бизнес план, по който да работят. Български пощи са били неглижирани от държавата, били са недофинансирани и оставени са на самотек – да се оправят както могат, посочи вицепремиерът.