Службашите създадоха криза, сега най-нагло я проектират върху обществото

Втора година се правят на богопомазана каста и сипят омраза върху партийната система

Калоян Методиев

Калоян Методиев

Калоян Методиев

Служебният премиер на Радев цял ден обикаля медиите и сипе лъжи и омраза. Създадоха криза, отрекоха се от нея и сега най-нагло я проектират върху обществото. Вече удрят на ангро – бизнеса, потребителите, социално слабите, партиите, народната банка… Преди три дни, с доклад подготвен на среща в президентството,  почти доведоха държавата до ръба на паниката, а банковата система до срив. Бяхме на косъм. Добре, че отговорни партийни лидери, почти всичките ни икономисти, финансови коментатори, журналисти, Българската народна банка (БНБ) застанаха като един и успокоиха хората след безумието на службашите. Адмирации!

Моментът беше критичен! 

Днес, служебният премиер на Радев прояви продължаваща наглост по телевизиите по повод внесените от служебния кабинет предложения за рязана на разходи и събиране на допълнителни приходи. Донев започна да насъсква едни социални групи срещу други. Най-долнопробно бе изказването му: негодуванието на бизнеса да бъде отнесено към политиците, партиите и народните представители. Девети месец безконтролна власт и отказ да внесат държавния бюджет в последния парламент! Безочие за учебник. 

Втора година се правят на богопомазана каста и сипят омраза върху партийната система. Иначе корумпираното им управление въобще не се меси и в тази кампания. Не е ли вече ясно, че партиите, политическата класа, парламента им пречат. Но и това им е малко - започнаха да сатанизират бизнеса, гражданите, синдикати, народната банка…  Разделяй, бий, мачкай, обвинявай другите, бягай от отговорност! Това вече са ясни характеристики на фашизоидна власт. Категорично. И тя е пагубна за държавата и обществото.