Трикольорите със страшен късмет: Отърваха срамна загуба от Украйна след 3 отменени гола, греда и 36 удара към вратата ни

Турски съдия отмени попаденията в Киев

България завърши наравно - 1:1 с Украйна след уникална контрола. Трикольорите ни се отърваха от срамна загуба и извадиха страхотен късмет. Турският съдия отмени три гола на украинците, те удариха греда и отправиха 36 удара срещу нашата врата. След края на мача и футболисти, и треньор признаха, че украинците са играли по-добре, но въпреки това намериха и положителна страни в двубоя - вратарите Николай Михайлов и Светослав Вуцов са били на ниво. Въпреки че играчите на Украйна се скъсаха да пропускат и да не успяват да нацелят вратата от чисти ситуации. В крайна сметка поощриха сина на Вили Вуцов и внук на Иван Вуцов, който през второто полувреме дебютира за националите. Момчето действително направи добри спасявания, но за крайния резултат имаха вина основно украинските нападатели. Мачът и трите попадения бяха отменени от 33-годишния турски съдия Арда Кардешлер. 

Попадението за нашия състав стана дело на Радослав Кирилов, който откри в 35-ата минута. След серия от пропуски, греда и три отменени гола заради засади, украинците вкараха чрез Степаненко. За нашия състав дебют направи Едисон Йорданов, който обаче имаше нещастието да се контузи и напусне принудително в 13-ата минута. На вратата стартира Николай Михайлов, а Светослав Вуцов пази през второто полувреме, правейки дебют.След буквалния обстрел към тях, нашите играчи могат да са доволни, че си тръгват с равенство от Украйна. Съперникът ни завърши мача с цели 36 удара към вратата ни. 

Срещата започна вихрено за домакините. Още в 30-ата секунда, Ярмоленко проби по десния фланг и центрира на задна греда към Зинченко, който стреля от въздуха, топката рикошира в земята и мина над вратата. Ярмоленко продължи да тормози защитата ни като с пробивите си по дясното крило създаваше куп неприятности и възможности за гол.

В 13-ата минута, дебютантът Едисон Йорданов имаше нещастието на получи контузия и бе принудително заменен от Турицов. В 14-ата минута, украинците вкараха, но попадението не беше зачетено. Довбик получи успореден пас от Зубков и от 10 метра пред вратата разстреля мрежата на Михайлов, но е бил в засада. Домакините продължиха да властват тотално на терена. В 35-ата минута като от нищото, нашите играчи успяха да вкарат. Ники Михайлов изрита дълго една топка и след две последователни грешки на двамата централни защитници на Украйна, Радослав Кирилов издебна в наказателното поле и стреля с левия крак в средата на вратата за 0:1. До края на полувремето украинците създадоха още няколко положения, които обаче пак бяха пропуснати. През втората част, домакините продължиха тотално да доминират. В 47-ата минута, Зинченко нацели страничния стълб, а седем минути по-късно, Степаненко подаде към Ярмоленко, който засече и вкара топката в мрежата от непосредствена близост, но попадението не бе зачетено заради засада. Така втори гол за Украйна не бе признат поради тази причина. В 67-ата минута, Ярмоленко пое в наказателното поле и стреля точно, но отново попадение за домакините отново нямаше, тъй като и то бе отменено заради засада. Логичното се случи в 79-ата минута. След избита топка от нашия състав, кълбото стигна до Степаненко, който пред границиите на наказателното поле със силен удар с десния крак вкара в мрежата за 1:1. До края, срещата продължи да се играе пред една врата - нашата. Украинците се отличиха с нови пропуски и така "лъвовете" си тръгнаха с равенство в контролата.