Кейт Мидълтън очарова Париж

Кейт и Уилям

Кейт и Уилям

Там те се срещнаха с френския държавен глава и с пострадали в атентатите в Париж и Ница през изминалите две години. Уилям и Кейт са посланици на добра воля на Великобритания в периода, когато страната се готви да задейства официално процеса по напускане на ЕС. Кралското семейство беше посрещнато пред Елисейския дворец от президента Франсоа Оланд в петък (17 март), а Кейт беше облечена в тъмнозелен тоалет в чест на Деня на св. Патрик.

Срещата между тримата имаше за цел да припомни значението, което Франция отдава на "отношенията на доверие и приятелство" с Великобритания. След срещата си в Елисейския дворец, Кейт и Уилям влязоха в ролите на домакини на официална вечеря в посолството на Великобритания. Сред гостите са британската актриса Кристин Скот Томас и френските актьори Одри Тоту и Жан Рено. Херцогинята на Кембридж отново очарова всички с изящния си външен вид.

Тя се появи на събитието с дълга рокля в сребристо, комбинирана със сиви обувки и малка чантичка. Визитата на кралското семейство във френската столица продължи по план и двамата се срещнаха с пострадали в атентатите в страната през 2015-а и 2016 г.Това стана в мемориалния комплекс Инвалидите. Сред оцелелите от нападенията бе Джесика, която бе простреляна със седем куршума в парижки бар на 13 ноември 2015 г.

Тя сподели на британската кралска двойка, че иска да покаже на терористите, че те не могат да победят. По време на срещата Уилям и Кейт похвалиха куража на оцелелите в атентатите. В серията от нападения в Париж на 13 ноември 2015 г. загинаха 130 души. На 14 юли 2016 г. радикализиран мъж, вряза камион в множество в Ница и уби 86 души.

Наред с ангажиментите си в града, Кейт и Уилям успяха да отделят време за разходка и не пропуснаха да се снимат пред Айфеловата кула. Френски списания описаха визитата, организирана по молба на британското външно министерство, като елегантна офанзива на Великобритания във Франция, която иска да покаже на съседната държава, че държи на тесните връзки, независимо от Брекзит.