Киев остро осъди Мъск заради неуместна ирония към Зеленски

Според Михалко Подоляк думите на милиардера директно поощряват руската пропаганда

ексцентричният милиардер

ексцентричният милиардер

Американският милиардер Илон Мъск, който си позволява да осмива украинския президент, стана обект на остри критики от канцеларията на президента. Хората на Володимир Зеленски му напомнят, че всяка подкрепата за Руската федерация, под каквато и да било форма, е пряка инвестиция във войната и геноцида спрямо  украинския народ, пише УНИАН.

"Всяка подкрепа за Русия днес е пряка инвестиция във война, геноцида, убийството на свободния свят, ескалацията на конфликта и правото на безнаказаност. Всяко мълчание или ирония по отношение на Украйна днес е безусловно насърчаване на руската пропаганда, която оправдава масовото насилие и унищожение”, се казва в съобщението на съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк в социалната мрежа Х.

В същото време той отбеляза, че не всички медии, които се намират на хиляди километра от войната, могат да разберат какво представляват ежедневните бомбардировки и писъците на децата, когато родителите им умират пред очите им.

Американският милиардер си позволява да публикува в социалните мрежи понякога странни постове по адрес на Зеленски и помощта за Украйна. Скандалната шега на Мъск с украинския президент се появи съвсем наскоро, цинично коментирайки: "Вече са минали пет минути, а не сте поискали помощ за милиарди долари."

Превод: Faktor.bg