Киев предупреждава Запада кога Путин ще ескалира войната в Украйна

Руският диктатор Владимир Путин може да ескалира войната срещу украинците, ако западните държави не са склонни да увеличат подкрепата си за Киев.

Руският лидер „вижда слабостта на Запада“, през март той ще оцени ситуацията и ще вземе съответното решение за конфронтацията. Това каза бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, генерал-лейтенант Игор Романенко пред Телеграф, предаде агенция УНИАН.

"...Ако няма тенденция за засилване на подкрепата за Украйна, Кремъл ще ескалира (войната), включително и чрез допълнителна мобилизация. Ще комплектуват колкото си искат допълнителни бригади. Има достатъчно хора, включително мигранти“, каза военният експерт.

Според офицера руската армия е „хидра“ с нарастващи глави: щом украинските войници победят някое подразделение на нашествениците, „веднага се появява друго“.

"Русия има строго централизирано управление, за разлика от нашите демократични подходи. И те могат да затегнат винтовете в името на нова мобилизация под всякакъв предлог във всеки момент", добави Романенко.

През месец март тази година в Русия ще се проведат „избори“ за президент, на които Путин ще получи нов мандат. Украйна призовава своите съюзници да продължат военната си подкрепа, защото в противен случай следващата мишена на руския президент може да е държава от НАТО.