Командващият ВСУ ген. Сирски: Светлината ще триумфира над тъмнината

"Убеден съм, че обединението е нашата победа"

Ген. Олександър Сирски

Ген. Олександър Сирски

Светлината ще триумфира над тъмнината, каза командващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски по повод втората годишнина от пълномащабното руско нахлуване в Украйна.

"Убеден съм, че обединението е нашата победа. И тя непременно ще се случи. Защото светлината винаги побеждава тъмнината!", написа Сирски в социалните мрежи. Той припомни как малцина са вярвали, че по-малката армия на Украйна може да отблъсне руското настъпление към Киев в първите дни на войната през 2022 г.

„Когато хиляди колони от руски нашественици се придвижваха от всички посоки към Украйна, когато хиляди ракети и бомби падаха върху нашата земя, никой в света не вярваше, че ще оцелеем“, каза той. "Никой не повярва, но Украйна повярва! Тя повярва, прие битката и оцеля." - добави главнокомандващият.

Той отдаде почит на загиналите украински воини, оцени по достойнство освобождаването на североизтока и юга, като същевременно призна, че през тази година „опитът за украинска контраофанзива... не донесе желания резултат“.

Роденият в Русия командир каза, че две години по-късно Украйна все още е решена да се бори за „всеки метър от нашата земя“. /БГНЕС, АФП