Столични общинари спретнаха скандал за градския транспорт, обвиняват се в ляв болшевизъм и организирани протести

Борис Бонев и Карлос Контрера, снимки: БГНЕС

Борис Бонев и Карлос Контрера, снимки: БГНЕС

Общинските съветници Борис Бонев и Карлос Контрера си спретнаха лют скандал. Двамата влязоха в спор за лошото състояния на градския транспорт в София. Независимият общинар Борис Бонев обвини председателя на Комисията по транспорт Контрера, че организирал протеста на служителите от градския транспорт. 

По думите му, било недопустимо шефовете на 20 транспортни дружества да взимат по 5 000 лв. заплати, както и да се искат от държавата 140 млн. лв. Контрера пък отговори, че колегата му в общинския съвет е спечелил 40 000 лв. от поставяне на "табелки" в метрото.

"Далеч съм от мисълта, че имам организаторски способности да извадя толкова хиляди хора на улицата. Друг е въпросът, че г-н Бонев очевидно е тръгнал по пътя на левия болшевизъм. Извинявайте, но 24 000 лева за табелки в метрото – не говори добре“, каза Контрера. "Обвиненията на г-н Контрера са абсолютно несъстоятелни. Самият факт, че той си каза - това не е тема, която той за първи път повдига, показва, че тук няма новина. Тук има една добре свършена работа, за която ни е заплатено, без да има абсолютно никакви коментари за качеството на работа“, заяви Бонев.