Корнелия Маринова: През следващия мандат ще инициираме постоянна дарителска програма за развитието на спорта в община Ловеч

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с представители на спортните клубове от община Ловеч. Тя изложи пред представителите на спортните клубове Програмата си за развитие на спортните дейности в община Ловеч за 2019-2023. 

„Винаги съм казвала, че конструктивните идеи и общите усилия са важен залог за успеха както на масовия, така и на елитния спорт“, каза г-жа Маринова.

Акцент в програмата е и цялостната рехабилитация на спортната зала и изграждане на спортно-тренировъчен комплекс, който ще позволи на спортисти от всички възрасти да затворят целия тренировъчен цикъл и да приемаме първенства не само на национално но и на международно ниво. Както досега, така и през следващия мандат приоритет остават и общинските стипендии за деца с високи спортни постижения. Представителите на спортните клубове се обърнаха към г-жа Маринова с апел, че трябва да се увеличи финансирането за спортна подготовка, защото там клубовете изпитват най-остър недостиг на средства. 

„За решаването на този и други проблеми от финансов характер през следващия мандат ще предложа инициирането на дарителска програма , чрез която да помогнем на спортните дружества да финансират дейностите си“, добави г-жа Маринова. 

Тя благодаря на всички присъстващи за чудесното взаимодействие през изминалия мандат. 
„Макар че се наложи да се справяме с много трудности и пречки, това не само не ни отказа, а дори ни амбицира да се борим заедно за спорта в община Ловеч!“, завърши Корнелия Маринова.