Костадинов: Ако има съюз между ГЕРБ и ПП-ДБ, той ще бъде под опеката на американското посолство

Възраждане отваря очите на хората, те се поправиха как са гласували досега, посочи политикът

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Ние бележим най-висок риск на тези избори. Те избраха свободата на този вот – 170 000 гласа сме получили повече. Това заяви в студиото на Нова ТВ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Страшно много българи поправят грешката си от предишни гласувания. Ние отваряме очите на хората, защото сега статуквото агонизира.(…) Големият проблем е, че огромна част от българите зачеркват българската държава, посочи той.

У нас има „Възраждане“ и всички останали, защото само ние сме различни от другите партии. Ние сме готови да предложим кабинет на „Възраждане“. (…) На следващите избори, когато станем първа политическа сила, ще направим правителство. Само такъв кабинет ще подкрепим, посочи политикът.

Ако има съюз между ГЕРБ и ПП-ДБ, това ще бъде под ръководството и опеката на американското посолство, отсече Константинов. И като пример даде посещенията на лидера на ГЕРБ в американското посолство, който три пъти ходил при американските дипломати.

Според него не можем да разберем от гласувалите, че у нас има консенсус за  евроатлантическата посока на развитие на страната. И се аргументира с това, че две трети от нашите сънародници не вярват на държавата ни и затова е категоричен, че няма консенсус по този въпрос.