Костадинов: Ще осигурим конституционно мнозинство, само ако ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС откажат разговори с ДПС

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Ако ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяна – Демократична България“ откажат разговори с ДПС, „Възраждане“ ще се включи в осигуряването на конституционно мнозинство. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в ефира на Би Ти Ви.

Костадинов допълни, че партията е против предложения от ДПС проект за промени в основния закон и припомни, че формацията е внесла свой проект още преди 3 години. В този документ е предложено и закриването на институцията главен прокурор, идея, подкрепена и от представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), отбеляза той, цитиран от БТА.

По повод избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор, Костадин Костадинов заяви, че между Сарафов и предшественика му Иван Гешев няма никаква разлика.

Костадинов отрече с гласовете си „Възраждане“ да е осигурило влизането на Делян Пеевски от ДПС в комисията по конституционни въпроси. Според Костадинов депутатите от партията не са гласували заедно с ГЕРБ-СДС и попита защо колегите му от „Продължаваме промяната“ не са избрали да не се регистрират, по този начин да повлияят на кворума и така да не допуснат влизането на Пеевски в комисията.