Костадинов в ролята на ясновидец: Както падна правителството на Петков, така ще падне и това между ГЕРБ и ПП

Най-късният срок, в който може да се завърти парламентарната рулетка с мандатите, е горе-долу 6 седмици. Това съвпада с времето за приемане на държавния Бюджет.

Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на излизане от консултациите при президента Румен Радев.

Правителство, създадено между първите две партии, ще е абсолютно нестабилно. Както падна правителството на Кирил Петков, така ще падне и това, добави Костадинов. Той отбеляза, че с президента не са коментирали дали трябва да бави връчването на първия мандат, но посочи, че от “Възраждане” са посочили, че това е решение изцяло на президента. “Дали ще го бави, дали няма да го бави, Бюджетът ще бъде приет, стига да има политическа воля за това".

Според него има хипотетичен шанс за съставяне на правителство и за първият и за вторият мандат.

“Правителство, създадено между първите две партии, ще е абсолютно нестабилно. Както падна правителството на Кирил Петков, така ще падне и това, добави Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” каза, че са готови да разговарят с всеки, но уточни, че нещата, които са приоритет за партията не срещат подкрепа от останалите партии в 49-ото Народно събрание. “Ние можем да разговаряме, и ще кажем нашите условия, ние не даваме безусловна подкрепа”, уточни Костадинов.

Той обясни, че двете формации, които са на първо и второ място, искат да се приемат закони за присъединяване на България към Еврозоната, което според Костадинов е “скрит пълзящ държавен преврат. Тези хора не уважават волята на 604 000 български избиратели”, категоричен бе лидерът на “Възраждане”.

Данъци не трябва да се вдигат, но трябва да се уреждат излишни харчове, да се помисли за раздутата администрация в България и да не се робува на 3% дефицит, който е свързан с Еврозоната; трябва да се търси максимално балансиран Бюджет, добави Костадинов.

Ако получат трети мандат, от партията са готови със състав на правителство./БГНЕС