Котки клептоманки подлудяват жителите на британско абатство

Сред откраднатите вещи има маркови обувки и скъпо бельо на стойност 350 британски лири

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Жителка на абатството Дарли в британското графство Дърбишир се оплака, че нейните домашни любимци са откраднали от съседи имущество за 305 британски лири, съобщава The Sun, цитиран от Дарик.

Дона Хибърт се опитва да върне на собствениците нещата, откраднати от двете й котки клептомани. Сред откраднатите вещи има маркови обувки и скъпо бельо. Веднъж животните дори донесли портфейл, но той се оказа празен.

Хибърт разпространи публикация в социалните мрежи, за да покаже на съседите нещата, донесени от домашните любимци.

Защо котките са сред най-загадъчните домашни любимци

Според жената тя се срамува от животните си. „Котките ми са крадци. През годините са пренесли много неща през котешкия люк... Имам бейзболна шапка, колбаси, котешки лакомства, чехли, чорапи и дори ботуш! Ако са ваши и искате да си ги върнете, пишете ми в лични съобщения”, настоя британката.

Тя подчерта, че често си мисли как някой може да види котките й да тичат с тези неща в устата им. „Прецених, че е най-добре да започна да публикувам артикули тук, защото съм сигурен, че някой полудява, когато не може да си спомни къде е сложил предмета. Не става дума за вас!", успокоява тя.

Според жената котките са й донесли и еластични бинтове, кухненски кърпи и гъби.

По-рано беше съобщено, че във Великобритания котка на име Тео открадна пари от млекар и ги занесла у дома. 8-годишният домашен любимец отишъл до къщата на съсед и взел торба с пари, предназначена за човек, който разнася мляко.