Живко Коцев: Има ценни свидетели на убийството, съпругата на Нотариуса работи в ГДБОП

Живко Коцев, снимка: БГНЕС

Живко Коцев, снимка: БГНЕС

"Установени са ценни свидетели по разследването на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса в София". Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев, предаде Нова ТВ. Престъплението беше извършено в кв. „Горна баня” в сряда вечерта. „Приключиха първоначалните действия по разследването, открити са доказателства, които се отнасят към бъдещото производство. В днешния ден ще се извърши допълнителен оглед. Имаме предположение за мястото на стрелбата", поясни той.

Според свидетелски показания са произведени два или три изстрела. „Теренът ще се огледа внимателно, за да се уточни посоката на оттегляне”, поясни главният секретар на МВР. И допълни, че органите на реда ще проверят криминалното минало на убития. На въпрос дали съпругата на Божанов все още работи в ГДБОП, Живко Коцев каза следното: „Доколкото ми е известно, тя е била уволнена, но е обжалвала и е върната обратно на служба. В момента е по майчинство". Той коментира и сигналите в МВР срещу работата на Президенството.

„Проверката е финализирана, докладът е готов. Става въпрос за няколко сигнала. Информацията е класифицирана, касае се за корупционни практики, злоупотреба с власт на лица, свързани с администрацията. Те са от периода 2021-2022 г. Извършена е проверка по тях и са изпратени в Прокуратурата", твърди главният секретар на МВР.