Кремъл е наредил на руските медии да внушават, че Украйна е виновна за атентата

Информацията идва от двама журналисти от различни медии

Контролираните от Кремъл руски медии са получили указания от администрацията на Владимир Путин да акцентират върху версията за „украинска следа“, когато пишат и говорят за терористичната атака в залата „Крокус сити хол“ край Москва.

Това става ясно от публикация на сайта „Медуза“, позована на служител в руска държавна медия. Информацията е потвърдена от втори източник – сътрудник на издание, лоялно към Кремъл.Твърденията за "украинска следа" бяха разпространени от руската Федерална служба за сигурност вчера сутринта.

Според нейната версия, четирима заподозрени за нападението смятали да преминат руско-украинската граница, имали „съответните контакти" в съседната страна. Руснаците не обясняват как заподозрените биха разчитали да прекосят границата, след като от руска страна по нея са струпани спецчасти и военни, които биха ги заловили.   

Въпреки липсата на логика, от руските спецслужби твърдят, че четиримата мъже били заловени през нощта срещу 23 март в Брянска област на път към границата. Такива данни липсват в който и да е независим източник. 

Превод Faktor.bg