Криминалист за убийството на Витоша: Има нещо странно - две жени да сломят съпротивата на един мъж

Ботьо Ботев

Ботьо Ботев

Мотивът е ясен от самото начало. За мен най-вероятно се касае за инцидентен случай, непланирано убийство. Нещо е възникнало между тях именно в тази вечер, което е било плод на създадени взаимоотношения доста време преди това.(...) Има нещо странно - две жени да съумеят да сломят съпротивата на един мъж.

Така коментира по БНТ криминалистът Ботьо Ботев убийството в Драгалевци.

По думите му опитът за палене на колата показва, че е действано в паника - друга логика няма. Според криминалиста има неща, които не могат да се скрият и в хода на работата се установяват - като взаимоотношения, например, заяви Ботев.

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков смята, че е биологичен баща на 4-месечното бебе на Габриела Славова, която е под домашен арест заради убийството на съпруга си Пейо Пеев в квартал "Драгалевци" в София.

Четиримесечното дете е мой син, убеден съм в това. Не съм го виждал, не знам къде е. С майката не съм се чувал", каза бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков пред БНТ.

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак 3 седмици преди тя да роди второто си дете - 4-месечният Кристиян. По думите на Минков и адвокатът му Пламен Борисов причината за този брачен съюз е той да не припознае юридически сина си, а за Пеев - да вижда по-често 6-годишното си дете, което Габриела не му давала да вижда "по странни причини" и "достъпът до детето му е ограничаван системно по гаден начин за него и детето".

"Пейо Пеев се ожени за Габриела, за да вижда първото си дете", категоричен бе той.

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Жертвата е била съгласна, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане.

Последно Минков среща Габриела и майка ѝ на Нова година, като успява отдалеч да види и сина си. Двамата са имали "добра връзка" до средата на бременността на Габриела. След това обаче отношенията им се влошават без причина. До края на бременността Минков се опитва да установи връзка с Габриела.

"Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности", каза Минков. "Не мога да коментирам", лаконичен бе той относно това как се е стигнало до убийството.

"ДНК резултатите от тестовете за бащинство излизат за 3-4 дни. Но законодателството не е адекватно за тези нужди", обясни адв. Борисов.

Минков и други жертви на подобен тип отношения бащи са се организирали да искат от законодателните органи да предотвратят подобни казуси.

Велико Минков е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на "Продължаваме промяната", както и самата Габриела Славова. Тогава двамата поддържат комуникация, но нямат политически допирни точки.