Кристиан Вигенин: Присъдата на Веселин Марешки е дъното на политиката

Няма да правим "нощ на дългите ножове", дребнаво е Нинова да се сравнява с Лукашенко

Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин

„Протестиращите майки са поискали среща с всички парламентарни групи. Очевидно само БСП е проявила отношение. Тези хора не са отишли да се разхождат в Народното събрание. Злоупотребява се с мерките срещу коронавируса, връщат ни към други времена. Ние сме на протеста всяка вечер, може да видите всеки един от нас. Когато аз съм там, хората идват да споделят тревогите си. Ние също искаме промяна и премахване на мафията. Борим се за голямата цел и мисля, че до момента успяване“. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин. 

„Главният прокурор дойде последния път, за да представи формално работата на Сотир Цацаров. Аз го призовавам да не увърта, да не играе на пинг-понг. Това е ангажимент на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. БСП е единствената системна партия, която от 2017 г. насам се бори срещу корупцията. Елена Йончева не може да персонифицира борбата срещу корупцията. Размяната на реплики между нея и Корнелия Нинова е ненужна. Всеки ден в българския парламент има агония. Говорим за Народно събрание без цел и посока, което не се дължи на БСП. Моделът ще бъде прекършен след оставката на Бойко Борисов и предсрочни избори. И днес българският парламент заседаваше, защото се регистрираше „Воля“. Присъдата на Веселин Марешки е дъното на политиката, на което трябва да се сложи край“, каза още Вигенин. 

„Този парламент трябва единствено да свърши въпроса за машинното гласуване. Загубихме, защото такива са числата. ЦИК трябва да се съобрази с Народното събрание. Какъв е смисълът да търсим оглавяване на комисията?“, попита бившият евродепутат. 

„При изборите за лидер на БСП имаше саботажи. Има дребнави опити да се оправдае загубата с опити Корнелия Нинова да се сравни с Лукашенко. Няма да има нощ дълги ножове. За изненада на нашите противици ще покажем, че партията може да се консолидира“, коментира Вигенин.