Малки кулинарни тайни

Вместо да използвате масло/олио, използвайте мед, когато мариновате

Главни готвачи, ресторантьори, бизнесмени, но най-вече хора с отношение към храната имат своите професионални тайни. Вижте някои от тях.

Едно от най-трудните неща при готвене е да успеете да достигнете перфектната гъстота и мазнина на супите и сосовете.

За да ги тествате, потопете лъжица в течността и я издърпайте. Ако на лъжицата остане мазен филм, то супата или сосът са както трябва.

Ако искате да придадете ярък цвят на зеленчуците си, поставете ги в гореща вода за няколко минути, след което ги шокирайте, като ги поставите в ледено студена вода. Това също така ще подсили техния вкус.

Дървените лъжици са предпочитан инструмент от множество професионални готвачи през годините. Някои видове дървесина обаче са порести, което означава, че задържат бактериите  за по-дълго време.  Маслиновата дървесина не позволява това да се случи, ето защо е предпочитан материал за изработка на готварски инструменти и прибори.

Всеки трябва да притежава универсален нож с дължина на острието от 20 до 30 см, един 15 см нож и един нож за белене. Не е нужно да купувате най-скъпите ножове. По-важно е да се уверите, че те са правилно оразмерени за ръката ви.

Вместо една огромно дъска за рязане използвайте няколко с размери, които да пасват на миялната ви машина. Така ще ви бъде по-лесно да държите хигиената в кухнята на нужното ниво.

Ако се нуждаете от добре узрял плод, можете да ускорите процеса като поставите неузрелите плодове в хартиена торбичка заедно с банан и я поставете на тъмно място. Вашият банан ще ускори процеса.

Вместо да използвате масло/олио, използвайте мед, когато мариновате. Той е естествен сгъстяващ агент и добавя лека сладост.

Винаги чупете яйцата си на плоска повърхност, вместо на ръба на купа. Това ще попречи на случайни парчета от черупката да попаднат във вашите яйца.

Превърнете остатъчните пилешки кости в бульон. Направете рибено къри с останали рибни глави.

Когато готвите не се страхувайте да променяте рецептите. Бъдете уверене в себе си и в своите умения, не се бойте да опитвате нови неща и да ги приспособяватек ъм вашия вкус. Това е пътят към самоусъвршенстването.