Събират ли се "Приятели" ?

Другият голям въпрос е не дали "Приятели"-те ще се съберат, а дали от това ще произлезе нещо добро?

Казват, че на този свят малко неща са невъзможни и реюниън на "Приятели" е едно от тях. Казват, че подобна стъпка би била толкова рискова, че да помрачи магията на оригинала. Същевременно се твърди, че вече се работи по нова среща на звездите от ситкома, който се превърна в глобален попкултурен феномен, съумя да преживее 90-те и днес е нещо като своеобразен мост между поколението съвременници на героите от филма, и техните деца, родени след 2000 година. 

Стрийминг епохата в разпространението дойде само за да установи колко са доходоносни "Приятели". Въпреки значителните суми, които "Нетфликс" влагат в собствени нови продукции, най-популярното шоу на платформата е... "Приятели". Дотолкова доходоносно, че "Нетфликс" са платили между 80 и 100 милиона долара, за да запазят правата да излъчват 10-те сезона на шоуто, от чието начало са минали 25 години. 

"Милениалите – днешните 30-годишни – откриха "Приятели" и въпреки че са шокирани от "политически некоректните" закачки между героите, са влюбени в атмосферата, в самото приятелство отпреди социалните мрежи, в идеята, че приятелите са хора, пред които можеш да бъдеш искрен, да се покажеш уязвим и даже глупав" – твърдят  от Би Би Си. Според тях неувяхващата популярност на сериала и интересът на дигиталното поколение към него се дължи на идеята, че приятелството е нещо просто и постижимо, различно от публикуването на снимки в социалните мрежи и размяна на лайкове. 

Показателен за днешния успех на сериала е и това, че час след като си направи инстаграм профил, тъкмо със снимка на събиране между шестимата актьори, Дженифър Анистън получи 116 хил. последователи и профилът ѝ беше пред срив.

Та, ще имат ли "Приятели" съвременно продължение?

"Холивуд Рипортър" спекулира, че шестимата симпатяги: Моника, Джоуи, Чандлър, Рос, Рейчъл и Фийби, заедно със сценаристите Дейвид Крейн и Марта Кауфман, водят преговори за специален, нережисиран епизод, който да се излъчи по стрийминг услугата НВО Мах, чийто старт предстои. Само че според същия източник е много вероятно "замисълът да се разпадне и да не се стигне до нищо конкретно."

Другият голям въпрос е не дали "Приятели"-те ще се съберат, а дали от това ще произлезе нещо добро? 

Според "Гардиън" отговорът е категорично не. Вестникът дава примери с други подобни идеи, които са завършили катастрофално и са хвърлили тежка сянка върху направеното, и цитира самата Дженифър Анистън, която наскоро каза, че един нов епизод не би се доближил с нищо до оригинала.