„70 обиколки около Слънцето“ с Майа Любомирска

Майа Любомирска

Майа Любомирска

Премиерата на книгата на известната журналистка и един от  авторите на сайта Faktor.bg Майя Любомирска „70 обиколки около Слънцето“  е на 28 май т. г. от 16 ч. в галерия „Контраст“ на ул. „Цар Самуил“ 49. С  нея авторката ще отбележи и своя юбилей и ще направи подарък на семейството, приятелите и колегите си. 

„70 обиколки около Слънцето“ стана факт благодарение на „Издателско ателие Аб“ и лично на издателката – талантливата писателка, поетеса и музикант Ана Боянова, която е и автор на предговора към книгата. „Затова специално искам да й благодаря, защото Ана създаде неповторима творческа амалгама от нашето професионално и човешко партньорство“ , казва авторката.
Автор на корицата е известният български художник Николай Маринов. Две негови платна украсяват къщата на Пабло Пикасо в Малага.

В 200 страници Майя Любомирска поставя на дискусия

парливите въпроси на журналистическата професия

„Не случайно посвещението е на любимия ми професор Дафин Тодоров, защото целта на тази книга е да достигне до аудиторията на колегите журналисти, за проблемите на които са голяма част от текстовете ми“, казва тя.
Въпросите за свободата на словото – изконната свобода на демокрацията, обективната информация, влиянието на социалните медии, подроненото доверие към журналистиката и журналистите в наши дни – това са само част от темите, който са засегнати в трите дяла на книгата. 
Интервютата са с водещи фигури на нашето съвремие,   изявени представители на журналистическата гилдия, творци, писатели и художници. „Това са личности от днешна България, с които говорим не само за професионалните ни проблеми, но и за врящото гърне на света около нас,” казва още авторката специално за сайта Faktor.bg. 

Третата част е особено вълнуваща, защото засяга малка част от щетите, които нанесе комунистическия режим и които не трябва да бъдат забравяни. Семейството на авторката също носи жестоките белези на комунистическите репресии, за които Майя Любомирска сподели, че пише отделна книга.

maia_lubomirska_pokana.jpg