Когато човек прави избори, за да се научи да свети, трябва да знае каква отговорност поема

Васил Пекунов

Васил Пекунов

Публицистът и поет Румен Леонидов публикува на страницата си във Фейсбук откъс от книгата на Васил Пекунов "Роялът на ангела":

"…Затова когато човек прави избори – по принцип, каквито и да били те, за да се научи да свети, трябва да знае каква отговорност поема с тия избори. Бъдете внимателни какви избори правите – независимо дали преди или след като се родите.
…Но аз нямам правото да се меся в тези избори. Помнете, деца, изборите които правите дори сега, на земно ниво, също трябва винаги да бъдат обмислени. Никога не поемайте големи кошници, никога не поемайте повече, отколкото можете да понесете. Фразата, че Бог не бил давал на хората повече, отколкото могат да понесат, не е вярна. Не Бог е сгрешил, а вие не сте записали и не сте интерпретирали правилно точно какво е казал Бог. Това са ваши избори. Вие поемате избори, които невинаги можете да понесете. Понякога една душа взема решения да стане доброволец и да върши добро, поемайки върху себе си някакво изкупление с цел да се освободи за следващия живот – душата има глобално, а не индивидуално мислене. И тя знае, че в един човешки живот може да изчисти всичко онова, което е натрупано в миналите прераждания, за да може да живее в следващия си живот щастливо и спокойно".