Литературна вечер с Теодора Димова пробужда културния живот в НЧ „Алеко Константинов 1897“

Покана за събитието

Покана за събитието

На 11 Октомври българската писателка Теодора Димова ще поговори за своите романи „Поразените“ и „Не ви познавам“ през гостите на Народно Читалище „Алеко Константинов 1897“ (ул. Оборище 73). Срещата ще се проведе от 18:30 в балетната зала на първия етаж на читалището. Входът е свободен.

Модератор на събитието ще бъде Здравка Шейретова, член на Съюза на Българските Писатели. Гостите ще могат да научат повече за романът „Поразените“ (роман на годината на Фонд „13 века България“ и носител на престижната френска литературна награда „Фрагонар“) и неговото своеобразно продължение „Не ви познавам“. След срещата ще могат да бъдат закупени книги с автограф от авторката.

Събитието поставя началото на литературните вечери и културните събития в залата на читалището. На 25-ти Октомври предстои и среща с литературния изследовател Петър Величков. 

Създадено през 1925 г., читалище „Алеко Константинов 1897“ започва своята активна и богата културно – просветна дейност. Днес, настоятелството на читалището продължава образователното дело на традиционната институция и има задачата да съживи, развие и надгради както материалната база, така и културните дейности в сградата. Читалището бива подкрепяно от множество доброволци и дарители.