Писателят, който днес замълчи за Украйна, е мъртъв писател

Тече самоубийството на Русия и успоредно с него – на Съюза на българските писатели*

Авторът

Авторът

Кънчо Кожухаров

Днес, 25 март 2022 година, благата вест за света е, че протичащото в момента самоубийство на Русия вече е необратимо. Държавата, която Петър Първи изгради преди близо три века, премина през стадиите Руска империя и СССР и през последните десетилетия установи своята окончателна форма на истински, земен

 Мордор под името Руска федерация

Путин сигурно се е виждал като владетел на света, преди да нареди подлото нахлуване в Украйна. Но дори Злото има някакви задръжки и затова той и слугите му и до днес не смеят да изрекат думата „война“, а говорят за „военна операция“. С други думи, предчувствали са, че мечтаната пълна победа над цивилизацията може да се превърне в разгром на руското варварство.

Но нека оставим Русия да сърба отровната попара, която си надроби, и да погледнем какво става у нас. Всички отрекли се от България руски агенти, носталгични комунисти и зомбирани тролове са активизирани и не престават да бълват змии и гущери. А най-долни сред тях са тези, които би следвало да водят всички останали към доброто, човечността и най-светлите принципи – писателите и поетите, художниците и скулптурите, композиторите и музикантите, журналистите и анализаторите. 

Като писател ще говоря най-вече за Управителния съвет и председателя на сдружението, самонарекло се „Съюз на българските писатели“ (СБП). Преди двайсетина дни им изпратих писмо с призив да осъдят агресията, но никой от тях не благоволи да ми отговори. Разбирам ги – от десетилетия 

Сдружение „СБП“ е проводник на върла пропутинска пропаганда

 и произтичащата от нея омраза към всичко по-прогресивно – Украйна, Европейския съюз и обобщения Запад.
Днес хората от Управителния съвет на СБП и неговият председател се спотайват, надявайки се, че като се снишат по живковски, бурята ще мине над тях. Не, шушумиги мои, тя ще ви отнесе в небитието – заедно с любимата ви Русия. Така че сега имате последен шанс да запазите лице. 
Съберете се спешно, осъдете безумната руска агресия в братска Украйна!
Писателят, който днес замълчи, е мъртъв писател. 
Мълчанието му означава, че той или тя не притежава никакви сетива за случващото се днес. А то е най-голямата промяна на нашето време – промяна, след която светът никога няма да бъде същият. 

Но защо говоря в бъдеще време? Светът вече не е същият.

 Злото показа кръвожадната си муцуна

 и цивилизованите страни се събудиха от своята дрямка. През следващите дни, месеци и години общата реакция спрямо него ще доведе до разпад на огромната агресивна държава и плахи опити за очовечаване на избавилите се от зомбиращата ги пропаганда руснаци.
Така че днес наистина е велик празник.
Честито Благовещение!

*Истинското название е Сдружение „Съюз на българските писатели“.