Ицо Хацарта: Не разбират ли естрадните певци, че стават посланици на една руска партия, която иска България вън от ЕС

Според него квотите в музиката са за "некадърници" и не отрече, че някои от песните му са цинични

Христо Петров - Ицо Хазарта

Христо Петров - Ицо Хазарта

“Те (естрадните изпълнители - б.ред.) явно не разбират, че са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. И те са нейни посланици в тази кампания“.

Така депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, коментира проекта на “Възраждане” за въвеждане на квоти за български музика в обществените медии.

“Нека естрадните певци да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии. Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от “Възраждане” да слушат тези песни по няколко пъти“, каза още Христо Петров.

"Възраждане“ предлага БНР и БНТ да бъдат задължени да излъчват 50% българска музиката в ефира им. Още по време на обсъждането на идеята в парламентарната комисия по култура и медии Христо Петров коментира, че квотите са за "некадърници".

(Източник: Медиапул.бг)