Почина китаристът на Red Hot Chili Peppers Джак Шърман (видео)

Джак Шърман

Джак Шърман

Джак Шърман, китаристът, който се появи в дебютния албум на американската рок група Red Hot Chili Peppers, е починал на 64-годишна възраст. "Той беше уникален пич и ние му благодарим за всички времена - добри, лоши и между тях. Почивай в мир в буги платформата", гласи туит в официалната акаунт на групата.

Шърман, който се присъединява към групата на първото й турне в САЩ през 1984 г., също е писал песни за втория й албум. Причината за смъртта му все още не е разкрита.

"Ние от семейството на RHCP бихме искали да пожелаем на Джак Шърман гладко плаване в отвъдните светове ", пише групата в социалните медии. През декември 1983 г. Шърман замества Хилел Словак, китарист и основател на Red Hot Chili Peppers. Словак се завръща в групата през 1985 година.

Въпреки това, Шърман продължи да допринася за бъдещите албуми на групата The Abbey Road EP и Mother's Milk, както и за работа с други изявени изпълнители, включително Боб Дилън и Джордж Клинтън.

Шърман не беше включен, когато други членове на групата Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата на рок енд рола през 2012 г. По-късно той критикува решението , казвайки пред списание Billboard, че е поискал да бъде включен и се чувства обиден. "Наистина е болезнено да виждам всичкото това празнуване и да бъда изключен", каза той.