Българският филм "Три дни в Сараево" излиза на екран от 30 септември

50-минутната лента представя своеобразно изследване на човешкото подсъзнание

Новият български филм "Три дни в Сараево" на режисьора и сценарист Николай Тодоров ще тръгне по кината от 30 септември в програмата на Дом на киното, кино "Одеон" и "Евросинема", а скоро и в други градове, съобщиха от екипа на филма.

Проектът е писан за две конкретни актриси - Маргита Гошева, позната на много от телевизионните зрители от сериала "Къде е Маги", и Милиана Ленак от Македония, която изпълнява ролята на Манца. Участват още босненските актьори Сенад Башич и Драган Шувак.
50-минутната лента представя своеобразно изследване на човешкото подсъзнание. Главната героиня Маргита има нормален живот, в който всичко изглежда наред. Тя обаче чувства необяснима тревога, която успява да преодолее единствено в сънищата си. В тях тя се чувства спокойно и на сигурно място, макар насън винаги да е на непознати места из Сараево и да прави нередни неща.

В опита си да намери отговор на нощните си видения в интернет Маргита открива друго момиче на име Манца, което сънува същото място, без да знае защо. Двете се срещат в Сараево, за да разберат какво ги кара да сънуват този град. Героините откриват, че дълбоко в човешкото съзнание остават запечатани истински важните неща, като любов, близост, доверие и вяра, се казва в описанието на сюжета.

"Искахме да направим филм за пътуване, пътуване навътре в себе си, към скритите спомени и усещание. Да открием какви емоции и чувства, какви картини, остават запечатани в съзнанието, без ние да си даваме сметка за това", казва за творбата си Николай Тодоров.

Филмът е заснет изцяло в Сараево, Босна и Херцеговина, а в заснемането се включват екипи от двете страни.

Продуцент на "Три дни в Сараево" е Поли Ангелова, композитор - Христо Намлиев, а оператор е Кирил Проданов.