Дейвид Линч: Добре дошли отново в мистерията "Туин Пийкс"

Хитовият сериал от 90-те години на XX век се завръща на екран през 2016 г.

След 25 години един от култовите персонажи сериала от 90-те години на миналия век "Туин Пийкс" се завръща, за да даде възможност на специалния агент от ФБР Дейл Купър да разследва убийството на Лора Палмър, предаде агенция Асошиейтед прес.

„Добре дошъл отново в „Туин Пийкс”, специален агент Дейл Купър!” С това приветствие режисьорът Дейвид Линч публикува в Туитър снимка на актьора Кайл Маклоклан, който се превъплъщава в агента от ФБР, който разследва убийството на Лора Палмър 25 години по-късно.

Режисьорът има интересен подход към намирането на актьори. Понякога избира негови приятели, членове на семейството, както и личности, които е срещнал във всекидневието. Отличен пример за това е появата на мистериозната фигура на Боб в "Туин Пийкс". Неговата поява във филма не е запланувана, докато Линч не забелязва Франк Силва, който работи като сценичен декоратор, местещ завесите в стаята на Лора Палмър. Линч веднага го вижда в ролята на Боб. В този момент няма никаква представа какъв тип характер ще бъде този персонаж, а на въпрос, отправен му от Франк Силва: "Като какъв ще играя?", той отговаря:"Не знам, но ти ще си в този филм". Така се появява един от най-загадъчните персонажи в "Туин Пийкс".

"Много съм развълнуван, че ще се завърна в странния и прекрасен свят на "Туин Пийкс", заяви актьорът Кайл Маклоклан.

На среща на Асоциацията на телевизионните критици той сподели, че с радост приел участието си в продължението на сериала.
Снимките на продължението ще започнат тази година и ще бъдат излъчени през 2016 г.

Създателите и продуцентите на сериала Дейвид Линч и Марк Фрост ще се опитат да съживят сагата и да ни потопят в мистериие на  деветте епизода на продължението на "Туин пийкс".

---------

В първия епизод полицията в Туин Пийкс – среден по големина град в далечния северозапад на Съединените Щати - е повикана на местопрестъпление. На брега на езеро е открит труп, завит в найлонов чувал. Никой не подозира, че случилото се ще разтърси целия град. Името на убитата е Лора Палмър, обичано от всички седемнайсетгодишно момиче, Мис Туин Пийкс, дъщеря на почтено и уважавано семейство. Но впоследствие се оказва, че това е било само привидно. Шерифът Хари Труман, неговите подчинени и агентът на ФБР Дейл Купър, който идва в града да разследва случая, проследяват загадъчните улики, тайните в живота на Лора, за да разкрият загадката на нейната смърт. Лора се оказва жертва на сериен убиец, който преди години убива друго момиче – Тереза Бенкс. Скоро агент Купър осъзнава, че случилото се не е просто поредното престъпление, а стои във връзка със странни и мистериозни събития, причината за които се крият във вековните гори около града. И когато убиецът най-после е разкрит и Купър се готви да напусне града, нова серия убийства го принуждава да остане – неговият бивш партньор и учител Уиндъм Ърл се появява в града и търси отмъщение. Следите ще отведат Купър до източника на злото в горите на Туйн Пийкс.