Исландците от GusGus питат за минерална баня в София

Музикантите пеят на 11 декември в студио Орфей, ще ги подгряват българите от The Science - едно от новите имена на алтернативната електронна сцена

GusGus са едни от най-влиятелните исландски групи вече две десетилетия. Заемат високо естетическо място на електронната сцена, защото звукът, който произвеждат, е изключително оригинален и различен.
Групата e формирана още през далечната 1995-а като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуценти, които я оформят като една от най-влиятелните електронни групи на нашето съвремие.

Крайният състав са четиримата експериментатори: Birgir Thorarinsson, Daníel Ágúst, Högni Egilsson и Stephan Stephensen, които без да се съобразяват с никакви норми и табута комбинират техно, хаус, соул и новаторски поп, за да създадат изцяло тяхно звучене.

Исландците издадоха 9-ия си студиен албум Mexico,който е основната причина за световното им турне.

Можем да ги видим в София на 11 декември в студио „Орфей“, а ще ги подгряват българите от The Science, едно от новите имена на алтернативната електронна сцена.

GusGus са споделили пред организаторите от EventEase, че задължително искат да посетят минерална баня или басейн, когато пристигнат в София.