Откриват Пясъчния фестивал под звездното небе на Бургас

Със зрелищен мултимедиен спектакъл, включващ атрактивна музика и светлинни ефекти, ще бъде открито тазгодишното издание на Пясъчния фестивал в Бургас. 

 

Събитието ще се проведе от 21.30 ч. на 2 юли в парк „Езеро“, до Конната база, пише burcasnews.com.  В първата част посетителите на Феста ще станат свидетели на изпълнението на бургаската група „Горещ пясък“, която ще ги зареди с лятно настроение. Гвоздеят на вечерта  ще бъдат пясъчните звезди от „Алеята на славата“, които ще бъдат съживени с помощта на цветни светлинни прожектори и музика в тона на събитието.

За първи път тази година за декорацията на пясъчните скулптори не е използван оцветен пясък, а естествен черен морски пясък, който е с високо съдържание на желязо. Черният пясък може да се наблюдава във фигурите на Бийтълс и Чарлз Дарвин, които по време на атрактивния  спектакъл ще изпъкнат с целия си блясък. Фойерверки ще озарят небето над вечерен Бургас и ще допринесат за звездния характер на шоуто.

Премиерата на „Алеята на славата“ е с вход свободен за зрителите. В следващите дни цените на билетите ще бъдат -  1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – за групи и 3 лв. - нормален билет.  Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.