Превръщат Банско в царството на Мелпомена

От 1 до 7 юли Банко е домакин на традиционния фестивал "Летни театрални празници". В официалния афиш на феста са включени едни от най-добрите постановки на театрални трупи от София, Пловдив, Сливен.

 

Управата на Банско залага на театралния фестивал, за да привлече повече туристи в курорта и през лятото. Идеята е, когато снегът е само хубав спомен, да превърнат курорта в столица на Мелпомена.

Официалното откриване на 1 юли ще е с постановката на Народния театър "Иван Вазов" - "Крадецът на праскови". В главните роли са Мариус Донкин, Аня Пенчева и Юлиян Вергов. На следващия ден Елена Калайджиева ще изнесе рецитала "Това, което се процежда през очите".

На 3 юли Драматичният театър в Сливен ще представи "Особености на руската любов". На 4 юли е ред на Централния куклен театър „София", който ще зарадва малчуганите с безплатна постановка на пиесата „Малките плодчета".

Драматичният театър в Пловдив ще изиграе спектакъла „Албена" на 5 юли. В предпоследния ден на фест идва редът на театър „Българска армия" с постановката „Завещанието на целомъдрения женкар". 

Театралният празник ще приключи на 7 юли с концерт на Михаела Филева & VenZy, който ще бъде на площада в Банско.

За някои от спектаклите отдавна са резервирани и купени най-добрите места. Интерес към постановките има дори от чужденци. 

Всички почитатели на Мелпомена могат да се снабдят с билети и пропуските от касата на читалище "Никола Вапцаров" в курорта, която работи всеки делничен ден от 10 до 18 часа, срещу 5 лева.