Обраха Григор Димитров в Барселона на връх Великден

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров стана жертва на улични престъпници в Барселона. Най-добрият български тенисист е в града, за да участва на турнира от сериите ATP 500.

Испанските издания "Ел Касо" и "Ла Вангуардия", както и британският таблоид "Сън", съобщават, че на връщане от тренировка българинът бил засечен от организираната група на мотори на една от най-оживените улици в града - "Авенида де Сария". Гангстерите ударили едно от страничните огледала на колата му, за да си отвори прозореца и да го намести. Щом Димитров направил това, те отмъкнали часовника от ръката му. Според информацията става въпрос за часовник с марка Bianchet, на стойност около 70 000 евро.

Григор Димитров е подал жалба в полицията, откъдето потвърждават, че е имало подобен инцидент. За престъплението се подозира престъпна банда от Неапол, която е "гостувала" в Барселона.

Иначе Димитров е поставен под №11 в схемата на турнира в Барселона и ще започне участието си направо във втори кръг. Негов съперник ще е победителят от мача Алберт Рамос-Виньолас - Емилио Гомес.

Първата ракета на България при жените Виктория Томова спечели титлата на турнира на клей в друг испанския град - Сарагоса ($80 000).

Томова, която бе поставена под №2 в схемата, спечели финала за 2:26 ч. срещу чехкинята Тереза Мартинцова (№4) след обрат - 4:6, 6:2, 6:3. При това в третата част българката навакса пасив от 1:3 и със серия от пет поредни гейма затвори мача.

Двубоят завърши с общо 17 пробива - 10 за българката и 7 за съперничката ѝ.

С успеха Томова спечели 12 192 долара и 115 точки за световната ранглиста, в която в момента е №98. Тя има вече общо 17 титли от турнирите на ITF, а тази е втора от толкова висок ранг след тази в Биариц (Фр) през юли 2019 г./БГНЕС