Зукърбърг: Мъск "не е сериозен" за битката в клетка

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

Илон Мъск "не е сериозен" за провеждането на бой в клетка и "е време да продължа напред", заяви Марк Зукърбърг, цитиран от Би Би Си.

В публикация в социалната си мрежа Threads шефът на Meta заяви, че е предложил на Мъск "истинска бойна среща", но съперничещият предприемач се е оправдал.

По-рано в неделя Мъск беше предложил на собствения си сайт за съобщения X, известен преди като Twitter, че е готов да се бие още в понеделник.

Милиардерите се договориха за двубоя през юни, което предизвика огромно медийно внимание.

Но въпреки че от месеци се надъхват един друг, съперниците все още не са си определили дата, което поражда съмнения, че битката някога ще се състои.

Войната на думи се усложни от пускането на Threads през юли, като конкурентното на X приложение за съобщения привлече повече от 100 милиона регистрации за по-малко от седмица.

Този брой спадна и X продължава да е начело с около 350 млн. потребители, но Мъск заплаши да съди Facebook за "незаконно присвояване на търговски тайни на Twitter".

Миналата седмица Зукърбърг заяви, че е предложил 26 август битката в клетка. В петък министърът на културата на Италия заяви, че е разговарял с Мъск за провеждането на демонстрацията в страната като благотворително събитие.

Г-н Мъск предположи, че то ще бъде в стил "Древен Рим".

В неделя обаче ръководителят на Meta публикува в Threads: "Илон не иска да потвърди дата, после казва, че се нуждае от операция, а сега иска да направи тренировъчен кръг в задния ми двор.

"Ако Илон някога се ангажира сериозно с истинска дата и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължа напред. Ще се съсредоточа върху това да се състезавам с хора, които приемат този спорт сериозно", заяви Зукърбърг./БГНЕС