Лайънъл Ричи, Кейти Пери и „Take That” ще участват в концерта за коронацията на Чарлз III

Официалната церемония ще се състои на 6 май

Крал Чарлз III и кралицата-консорт.Камила, снимка: БГНЕС

Крал Чарлз III и кралицата-консорт.Камила, снимка: БГНЕС

Лайънъл Ричи, Кейти Пери и „Take That” ще участват в концерта по случай коронацията на крал Чарлз III през идния месец, обявен от организаторите като възможност да се отбележи нова глава в историята на Великобритания.

Официалната церемония по коронясването на Чарлз III, който стана крал след смъртта на майка си кралица Елизабет през септември миналата година, ще се състои в Уестминстърското абатство в събота, 6 май.

На следващия ден вниманието се насочва към замъка Уиндзор, западно от Лондон, където 20 000 представители на обществеността и специални гости ще присъстват на концерта, който ще се излъчва и по телевизията и радиото.

Американската музикална звезда Лайънъл Ричи заяви: "Да споделя сцената с останалите изпълнители на концерта за коронацията е събитие, което се случва веднъж в живота и за мен ще бъде чест и празник".

Звездният състав от музиканти включва още оперната звезда Андреа Бочели, певицата и авторка на песни Фрея Ридингс, уелският бас-баритон Брин Терфел и класическият соул композитор Алексис Френч.

Списъкът на изпълнителите беше обявен от Британската радиотелевизионна корпорация (BBC), която ще продуцира и излъчи шоуто.

Освен това "The Coronation Choir", група, създадена от общински хорове и аматьорски певци от цяла Великобритания, ще се появи заедно с "The Virtual Choir", който е съставен от певци от цялата Британска общност.

Би Би Си съобщи, че в центъра на концерта ще бъдат показани емблематични места в Обединеното кралство, осветени с помощта на прожекции, лазери, демонстрации с дронове и илюминации.

"Концертът ще включва широка смесица от музика - от поп до класика, заедно с устни и танцови изпълнения, отразяващи изкуствата и културата от цялото Обединено кралство и по-широката част от Общността на нациите." - съобщава Би Би Си. /БГНЕС