Детски ботуши – 5-те най-желани модела за есента

Всеки сезон поставя на родителите нова задача - да обновят гардероба на децата, за да бъдат подготвени за следващите няколко месеца. През есента на рафта с обувки си заслужава да заделите място за чифт стилни детски ботуши. Ако са и в крак с модата, още по-добре! Затова днес ще ви помогнем да постигнете успех в избора на есенни ботуши, споделяйки ви кои са най-желаните модели тази есен.

Топ 5 на най-желаните детски ботуши за есен 2023

Всяка възраст има своите специфики. Именно поради това, когато говорим за най-желаните детски ботуши през следващата есен, е добре да се съобразим с възрастта на детето. Има обаче някои класически решения, които ще намерят положителен отклик във всяка една ситуация. Едно от тях са чифт детски ботуши с анимационни герои. Те ще допаднат и на най-малките, и на малко по-големите от тях. За вторите може да потърсите по-изчистен вариант, докато за мъниците смело изберете пъстри шарки и по-чаровни герои. Децата в ученическа възраст няма възразят и срещу ботуши с по-висока подметка или широк ток.

Докато разглеждате моделите на пазара, помислете и с каква подплата да бъдат обувките. В CCC ще откриете детски ботуши с различни дължини, височина на подметката, с платформа и различна подплата - например с вата или не. Ватираните отвътре обувки са подходящи за по-студените дни, а те предстоят. В онлайн магазина лесно може да ги откриете, сортирайки моделите по този критерий.

Изхождайки от възрастта на детето, може да изберете модерен чифт детски ботуши с връзки, велкро, цип или комбинация от тях. Най-практични (и идеални за по-малките) са велкрото и ципът. За тийнейджъри изберете чифт с връзки. Така, освен че дизайнът им ще бъде по последните тенденции, може да се експериментира с начини на навързване на връзките.

И като заговорихме за дизайн, тази есен на мода ще бъдат ярките цветове и контрастите. Доста ефектно стоят и всички детски ботуши с мъх, който леко очертава зоната на глезена. Не забравяйте да разгледате и моделите с флорални мотиви, звездички, както и атрактивни декоративни елементи - като едра верига например. За по-големите деца интерес ще представляват и всички модели с висока платформа и стигащи до прасеца. Накрая, но не и на последно място като модно решение, разгледайте гумените детски ботуши. Те са незаменими през дъждовните дни, а привлекателният им дизайн ще допадне на всяко дете. Ще откриете както едноцветни модели, които всеки тийнейджър може да надгради с оригинален за себе си тоалет, така и пъстри.

Как да изберем удобни детски ботуши за есента?

Дизайнът на детските ботуши е важен поне поради две причини. Първо, за да бъдат носени с удоволствие. Второ, за да може да сте уверени, че детето има удобни и надеждни обувки. Затова, когато избирате нови модели, не се увличайте само по визията. Поинтересувайте се от конструкцията на ботушите, начина на завързване, лекотата при обуване и събуване и комфорта за стъпалото.

Качеството на изработката на детските ботуши трябва да личи отвън, но и да се усеща отвътре. Затова уверете се, че има достатъчно място за пръстите. Проверете как ляга стъпалото от върха до петата. Наличието на запас от място - до 1,5 см, ви гарантира препоръчителното свободно движение на краката на детето. Препоръчително е също така детските ботуши да се мерят вечерно време.