Двойките парфюми на Calvin Klein, в които ще се влюбите

cK one; снимки: pexels.com

cK one; снимки: pexels.com

Calvin Klein е американска марка за парфюми, дрехи и аксесоари, позната по целия свят. Основана е от Келвин Клайн през 60-те години на миналия век. Днес дизайнерските дънки и бельото с марка Calvin Klein са търсени и харесвани от мъже и жени от различни страни, а логото СК е едно от най-разпознаваемите.

Първият парфюм на Келвин Клайн – Calvin, е лансиран през 1981 година. Големият успех на бранда в ароматната сфера идва през 1985 година, когато е представен емблематичният Obsession. Следват поредица парфюми, кой от кой по-харесвани, както заради своите качества, така и заради достъпните си цени. За последните 40 години от Calvin Klein са представили около 200 нови и реформулирани ухания.

Много от успешните парфюми на Келвин Клайн имат мъжки и дамски варианти, ето и най-популярните от тях:

Calvin Klein Obsession е първият парфюм, който предвещава успеха на бранда

Дамският аромат Obsession на Келвин Клайн, представен през 1985 година е разработен от Жан Гишар. В пикантно-ориенталската уханна композиция се преплитат мандарина, бергамот, праскова, ванилия, лимон, босилек, кориандър, сандалово дърво, портокалов цвят, жасмин, дъбов мъх, кедър, роза, кехлибар, мускус, цибетка, ветивер и тамян. Топлият и чувствен аромат е подходящ за есента и зимата, но може да се носи и при важни вечерни поводи и през останалите сезони. Няколко години след представянето си, уханието е леко преформулирано, а целта е да се постигне повече ефирност.

През 2005 година е лансиран новият дамски парфюм Calvin Klein Obsession Night, който носи тръпката на вълнуваща лятна нощ и уханието на пищна градина след живителен дъжд. Ароматната композиция се открива с нотки бели цветя, горчив портокал, ангелика, бергамот и мандарина. Сърцевината е букет от са гардения, жасмин, лилия и роза. Базовият акорд е топъл и чувствен, формиран от кашмирено дърво, ванилия, сандалово дърво, боб Тонка и кехлибар.

Кехлибарено-дървесният парфюм за мъже Calvin Klein Obsession е представен през 1986 година. Ароматът, проектиран от Робърт Слатъри, печели награда FiFi година по-късно. Загадъчното и мъжествено ухание с класически характер се открива с цитрусови нотки мандарина, лимон и бергамот. Екзотичната сърцевина на аромата включва лавандула, кориандър, смирна, градински чай и индийско орехче. Сандалово дърво, мускус, ветивер, кехлибар и пачули в базата гарантират трайността на
уханието.

20230403_CK2_pexels.jpg



Calvin Klein Euphoria е сред най-популярните парфюми на марката в началото на ХХI век

Кехлибарено-цветният аромат за жени Euphoria на Келвин Клайн е лансиран през 2005 г. Пищната и чувствена уханна композиция е дело на Доминик Ропион, Карлос Бенаим и Лок Донг. Връхните нотки са вкусни и жизнерадостни, представени от нар, малина, маракуя, райска ябълка, праскова и зелени нотки. Сърцевината е топла и ароматна, съставена от ванилия, теменужки, пачули, амбър, мускус и махагон. Базовите акценти орхидея, лотос и цвят на шампака правят финала въздействащ и незабравим. През следващите години се появяват още няколко версии на вълнуващия и секси дамски аромат на Calvin Klein - Euphoria. Оригиналът на парфюма печели наградата FiFi за най-добро дамско луксозно ухание през 2006 година. 

Мъжкият парфюм Calvin Klein Euphoria е разработен от Жан-Марк Шаян, Лок Донг и Карлос Бенаим. Представен е на пазара през 2006 година и бързо печели популярност. Уханната композиция съчетава провокативен и секси характер с класически привкус. Връхните нотки пипер и джинджифил дават пикантно начало на аромата. Сърцевината от босилек, градински чай и кедър е подчертано свежа, а базовият акорд велур, пачули, кехлибар и бразилско червено дърво придава плътност и трайност на уханието.

Calvin Klein Eternity е сред най-стилните и елегантни ухания на американския бранд

Дамският парфюм Eternity на Calvin Klein е лансиран през 1988 г. Ароматната композиция е дело на София Гройсман и печели многобройни почитателки по целия свят веднага след появата си. Уханието е представено като "химн на вечните ценности: любов, семейство и мир". Връхните нотки са жизнени и свежи, представени от градински чай, мандарина и фрезия, последвани от дъхава сърцевина, изградена от пъстър букет нарцис, карамфил, виолетка, лилия, жасмин, невен, момина сълза и роза. Базовият акорд, формиран от сандалово дърво, хелиотроп, пачули, мускус, сандалово дърво и кехлибар, придава чувственост на аромата.

Две години след дамския, на пазара е представен и мъжкият парфюм Calvin Klein Eternity. Уханието е разработено от Карлос Бенаим, а критиката го определя като елегантно, мъжествено, съблазнително и стилно. Класическият характер на парфюма позволява да бъде носен при различни поводи през цялата година. Ароматната композиция съчетава лавандула, лимон, бергамот и мандаринов портокал в началото, последвани от кориандър, градински чай, здравец, портокалов цвят, плодове от хвойна, лилия, босилек, кориандър, жасмин и момина сълза в сърцевината. Базовият акорд е изграден от нотки мускус, кехлибар, сандалово дърво, бразилско розово дърво и ветивер.

Изборът на характерен парфюм е личен акт, който ни отличава. Уханните двойки на Calvin Klein са интересен са начин да заявите на всички чувствата, които ви свързват с вашата половинка. Изберете парфюми, които ви правят щастливи и ви зареждат с позитивна енергия през целия ден.