Най-добрият приятел на лицето - охлювът!

Няма как да не сте забелязали на козметичния пазар продукти със слуз от охлюв. Това не е никак изненадващо - тя е изключително ефективна и в същото време напълно натурална. 

Много хора приемат този екстракт за странен. Вие обаче си заслужава да го пробвате, тъй като притежава редица полезни свойства. Процесът по извличането му е изключително дълъг и изисква много търпение. Важно е да не се стресират животните, тогава той отговаря на етичните норми, а самата есенция се отличава с висококачествен състав. Богат избор от козметика с вълшебния филтрат може да откриете в гамата на марката Eveline Cosmetics.

Охлювената слуз съдържа истинско богатство от микроелементи. В субстанцията ще намерите и полезни компоненти като:

Колаген - основният градивен елемент на кожата. Благодарение на него тя е еластична и устойчива на разтягане. Недостигът му причинява появата на бръчки, бразди и дори стрии по тялото, докато оптималното ниво гарантира еластичен, стегнат и гладък епидермис.

Еластин - образува влакната отговорни за здравината на тъканите. Благодарение на него те са устойчиви на увреждания. Именно на еластиновата мрежа дължим красивия овал на лицето, мекотата и гъвкавостта на кожата. 

Комплекс от подмладяващи витамини А, С и Е - имат положително действие върху регенеративните процеси, намаляват видимостта в обезцветените участъци и също така ефективно неутрализират свободните радикали. Благодарение на тях ще запазите вашата младост и красота за по-дълго!

Ohluvi-Lice2.jpg

Алантоин с невероятни хидратиращи и успокояващи свойства. Перфектно успокоява раздразненията и възпаленията и възстановява загубения комфорт.

Гликоловата киселина с ексфолиращо действие, освобождава кожата от мъртвите клетки и повишава способността да абсорбира хранителни вещества.

Антиоксиданти, които забавят стареенето. 

Естествени антибиотици, които се борят с микробите и по този начин инхибират образуването на кожни заболявания.

Благодарение на това, че охлювената слуз съдържа толкова много ценни вещества, тя се използва в козметиката за различни типове кожа. Може да бъде спасението за зрялата кожа, на която ѝ липсва плътност и блясък, както и за акнеичната, поради чудесните си лечебни и регенериращи свойства. Дамите с чувствителен епидермис също ще останат очаровани - компонентите във филтрата са напълно естествени, не дразнят и не предизвикват алергични реакции. 

Редовната употреба на козметика с екстракт от охлюв помага на кожата да възвърне физиологичния си баланс. Освен това, подобни продукти повишават нейната еластичност, намаляват бръчките и мимическите линии, изравняват тена, добавят блясък, облекчават възпалението, регулират секрецията на себум, освежават и хидратират.