Топ 5 на най-добрите мъжки парфюми 2022

Кои са най-хубавите мъжки парфюми за предстоящия летен сезон, ще откриете в следващите редове

Има аромати, които оставят следа и отекват във времето. Те се превръщат в иконични за своя бранд и са актуални, независимо от годините, които минават от първоначалното им пускане на пазара. Кои са най-хубавите мъжки парфюми за предстоящия летен сезон, ще откриете в следващите редове.

С полъх на море

Казват, че всяко лято си има история, а тя трябва да е допълнена от отличаващ се и неповторим аромат, който да ни напомня за нея. Ето защо е добре да изберете един хубав мъжки парфюм, който да пасва на морската атмосфера, която ви заобикаля по време на почивката или малките бягства до плажа.

Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme е абсолютна класика. Пристигащ директно от дълбините на амалфийското крайбрежие, той е събрал слънчевите лъчи на Южна Италия в бутилка. Изцяло цитрусовото начало на мандарина и лимон освежава и прави място на охлаждащия бриз от морска вода и хвойна в сърцето. Базата от мускус и дървесен кехлибар завършва изчистената и елегантна линия, превръщайки всеки мъж, който го носи в джентълмен.
Още един любим аромат за този сезон е Giorgio Armani Acqua di Gio Pour Homme. Той ви потапя във вълна от цитруси, които са омекотени от жасмин. От сърцето се задава мощна флорална вълна с морски нотки, която се разбива в скали от индийско орехче и кориандър, добавяйки доза мъжественост. Бял мускус, дъбов мъх и пачули са част от съставките в базата, които правят уханието му толкова чисто.

С дъх на зеленина

Този тип парфюми са подходящи и за ежедневието, тъй като носят усещане за прохлада. Fahrenheit на френския бранд Dior продължава да бъде сред топ 10 мъжки парфюми повече от 30 години след обявяването си. Този факт не е случаен. Парфюмеристите на марката приемат задачата да създадат ухание, което да приляга на истинския мъж и успяват. Още в началните нотки са комбинирани богатство от цитруси, подправки и билки сред които бергамот, сицилианска мандарина, лайка, лавандула и индийско орехче. Едновременно свежо, страстно и успокояваща съчетание. Този пламенен пожар продължава с карамфил, кедър, виолетови листа, орлови нокти и жасмин в сърцето, а базата е подчертано силна с кадифена кожа, топъл амбър, ветивер и мускус.

Обичаната италианска марка Acqua di parma вече е налична в онлайн магазини като MAKEUP и можете да се сдобиете с Blu Mediterraneo Mirto di Panarea, който определено носи усещането, че сякаш се намирате в тази невероятна страна. Неповторимо начало от босилек, лимон, мирта и портокал се прелива във флорален букет от люляк, роза, жасмин и загадъчни листа от касис. За финал усещаме дървесни акорди, акомпанирани от хвойна, кедър и амбра. 
Calvin Klein Eternity Aqua for Men заблуждава с името си, тъй като леката водна течност има дървесна композиция, която ще ви освежи в горещините с водна лилия, замразена краставица, зелени листа и цитрус. Ще ви успокои с лавандула, но и ще ви даде доза енергия със съчуански пипер. Несъмнено един от най-добрите мъжки парфюми за всеки ден и повод.