Жените обожават еспадрилите. Проверете кои модели сред тях са хит

Еспадрилите са уникални и различни обувки, затова и техните собственици имат различно мислене и подход към живота. Дали можете да си осигурите едновременно здрава, устойчива, проветрива и стилна обувка само с една покупка? Отговорът е "Да". А благодарение на изобилието от модели, имате възможност да си набавите отворени или затворени, кожени, плетени, дънкови или велурени. Оставяме избора на вас, но все пак ще ви упътим с няколко съвета в това изобилно море от модни решения.

С какви дрехи мога да комбинирам еспадрилите си

Обикновено дамите се поделят на 2 групи: едните искат да имат десетки обувки и чанти, защото нямат определен стил на обличане и самù за себе си не могат да определят кой от тях им подхожда най-добре. Втората група отлично знае какъв архетип е и съответно какъв тип облекло подчертава природата и характера им, затова те могат с 2-3 чифта да направят виртуозни комбинации с половината си гардероб. Дамските еспадрили са рентабилни, поради което удовлетворяват и двете категории клиенти. Повдигнати или с равна подметка, дантелени или с връзки - те си пасват съвършено добре и с деним, и с плисирана пола, и с гащеризон. Има само 2 основни детайла, с които да се съобразите. Първо, летните дрехи са от ефирни и леки материи. Затова и еспадрилите трябва да са изработени от подобни платове. И сами разбирате, че кожена къса пола би си паснала добре с еспадрили от дантела и кожа, но с дънков десен би стояло недобре. Второ, когато подбирате еспадрили с каишка, имайте предвид, че това допълнение към тях ще отнеме от дължината на крака ви. Ако сте с нисък ръст, ще изглеждате оптически "скъсена" в глезена.

20221009_Gena.jpg


Кои са най-подходящите еспадрили за вас

Този въпрос се задава многократно. Причината е проста - еспадрилите са толкова много видове, че дори може да не осъзнавате в каква главоблъсканица ви вкарват дизайнерите им. Има еспадрили тип пантофка, еспадрили-балеринки (цвички), еспадрили на висока платформа, слип-они, и др. Колкото по-равни са, толкова по-леки ще се чувствате при ходене - характеристика, присъща и на джапанките ипанема например. Тук напомняме, че за хора, страдащи от плоскостъпие или такива, които често натъртват ходилото, равната подметка не е добро решение. Затова, ако се харесвате в тях, еспадрилите с връзки по глезена и висока платформа осигуряват най-голяма стабилност при ходене. Те държат глезените в правилна позиция, при стъпване кракът ви не може да бяга встрани и, не на последно място, прибавят още няколко сантиметра към ръста ви. Ако се тревожите, че бързо ще се уморите, ще ви изпреварим и ще ви напомним, че масово дизайнерите разработват ортопедични подметки, които прилепват перфектно към извивките на свода. Така можете да прекосявате няколко километра дневно, без да спрете за почивка.
Ако сте дама-миньон и се вслушате в съвета ни за еспадрилите с каишка, логично е да попитате на какви варианти да се спрете, за да не се уморява кракът ви и в същото време - да не сте смехотворни. Решението са модели, чиято каишка заобикаля петата, тоест се намира възможно най-ниско под глезените.

С какви аксесоари да съчетавате еспадрилите си

Тъй като са възможно най-унивесалната, лавираща между спортното и елегантното, обувка, еспадрилата може да се носи в комбинация с дребна чантичка през кръста, с дамска раница, а летният шал или шапка с периферия ще придадат перфектен завършек на тоалета ви. Пътеводител ще ви бъдат удобството и лекотата, която изпитвате, а погледите на околните ще потвърдят онова, което вече знаете - еспадрилите си заслужават всеки лев, защото решават проблема с ежедневния ви аутфит.