Модната дизайнерка Десислава Тошев с личен рекорд – 14 нейни рокли дефилираха по червения килим в Кан

Дизайнерката и внучката на големия комик Чаплин, снимки: архив на Десислава Тошева

Дизайнерката и внучката на големия комик Чаплин, снимки: архив на Десислава Тошева

Мис Вселена Латвия, внучката на Чарли Чаплин и още 12 актриси, модели и светски дами от света на киното, модата и шоубизнеса избраха български рокли на „Caviar Couture“ на тазгодишния кинофестивал в Кан. Три от роклите на Десислава Тошева изгряха на кориците на три авторитетни светски списания - „Grazia“ „In Style“ и „Madonna“, а престижното модно издание „US Magazine“ определи неин дизайн за една от най-добрите визии на фестивала изобщо. Частни клиенти от Америка, Франция, Италия и Хонг Конг пък си поръчаха от българката модели за специални поводи и Гала вечери. Така със своите 14 дизайна дефилирали по червения килим, българката постави нов личен и национален рекорд. На миналогодишното издание на филм-феста тя се представи с 13 рокли.

С участието си за трета поредна година в самия звезден шоурум, който облича звездите, българката привлече за пореден път вниманието и на най-престижната модна телевизия в света „Fashion Tv“. Елитната медия следеше всяка нейна стъпка на лазурния бряг и я излъчваше редом с най-големите в бранша. „Телевизията, която гледах с интерес като малка, отразяваше всяко мое събитие. Това е още една изпълнена моя детска мечта, която се сбъдна“, каза талантливият дизайнер и моден предприемач. 

Десислава Тошева изрази удовлетворението си и от факта, че за пореден път нейни модели попадат на кориците на влиятелното списание „InStyle“. „За да затвърдиш присъствието си там, означава, че си постоянен в предлагането на собствен стил и световно качество. Редакторите на медията следят творчеството на българката и отразяват нейни дизайни още с появата й по световните подиуми. Преди време стилистите на списанието публикуваха на корицата си в рокля на българката майката на най-богатия човек в света Илън Мъск – г-жа Мей Мъск, както и внучката на Чарли Чаплин – Кийра. В един от следващите броеве на престижната медия ще бъдат публикувани интервю и фотосесия и със самата Десислава Тошева, заснети в хотела в който традиционно отсядат звездите – Мартинес. 

Вижте и фото-разказа на Десислава Тошева за бляскавите й изяви на кинофестивала Кан 2024, представен на фейсбук страницата на баща й - писателя Бисер Тошев.